Print this page

10 τέλεια δώρα για παιδιά (που δεν είναι παιχνίδια)

«Διαφορετικές» ιδέες για δώρα που σίγουρα θα σκορπίσουν χαμόγελα!

Εάν πιστεύετε ότι τα παιδιά σας έχουν ηδη υπεβολικά πολλά παιχνίδια, μπορείτε να τους πάρετε για τα Χριστούγεννα κάτι διαφορετικό που θα τους αρέσει, χωρίς να πιάνει κι άλλο χώρο στο κουτί των παιχνιδιών! Να μερικές ιδέες:

Βιβλίο με χριστουγεννιάτικες ιστορίες

4f424d273207076187fcaaac234fe4fd XL

Τα παιδιά όχι μόνο αγαπούν αλλά και έχουν ανάγκη την ώρα του παραμυθιού και του βιβλίου με τους γονείς (διαβάστε εδώ γιατί). Πάρτε τους ένα βιβλίο με γιορτινό θέμα που θα σας βάλει όλους στο κλίμα των Χριστουγέννων και θα τα κάνει να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους σε μαγικούς κόσμους γεμάτους έλκηθρα, αστέρια, γλυκά και παιχνίδια. Θα βρείτε καινούριους τίτλους με χριστουγεννιάτικα βιβλία σχεδόν σε όλους τους εκδοτικούς οίκους. 

Σετ πιτζάμες

pjs

'Ενα δώρο πολύ χρήσιμο για τη μαμά αλλά και ευχάριστο στα παιδιά, ιδιαίτερα εάν έχουν επάνω τους τους αγαπημένους τους ήρωες ή χαρούμενα σχέδια. 

Μια συναρπαστική εμπειρία

park

Ποιος είπε ότι το δώρο πρέπει να είναι κάτι που προσφέρεται μέσα σε κουτί; Δείξτε πρωτοτυπία κια χαρίστε στο παιδί μια εμπειρία που θα τη θυμάται για χρόνια, όπως μια επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στο Αστεροσκοπέιο Αθηνών, σε ένα μουσείο ή σε κάποιον άλλο χώρο που ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά του. 

Κουμπαράς

Piggy Bank

Σε όλα τα παιδιά αρέσει η ιδέα της αποταμίευσης. Μαζί με το δώρο αυτό, δίνεται στο παιδί ένα πολύτιμο μάθημα για το πώς μπορεί να βάζει μακροπρόθεσμους στόχους και να προσπαθεί σιγά σιγά να τους πετύχει. Στην αγορά θα βρείτε κουμπαράδες σε φανταστικά σχέδια, από τα παραδοσιακά γουρουνάκια, μέχρι με τους ήρωες του Star Wars που αυτή την εποχή είναι οι αγαπημένοι των παιδιών. 

Ημερολόγιο

journal

Ένα πολύ χρήσιμο δώρο για τα παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας που αρχίζουν να νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Φροντίστε να έχει κλειδάκι ή κλειδαριά με συνδυασμό για να έχουν την αίσθηση της ιδιωτικότητας και... μην προσπαθήσετε να το παραβιάσετε ποτέ!

Συσκευή για ποπ κορν 

pop

Ποιος δεν αγαπάει το ποπ κορν; Στα καταστήματα με ηλεκτρικά είδη θα βρείτε μηχανές που φτιάχνουν ποπ κορν -και μάλιστα πολύ πιο υγιεινά από αυτά που τρώμε στο σινεμά γιατί δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο και ρίχνετε όσο αλάτι θέλετε. Επειδή έχουν πολύ εύκολο χειρισμό, τα παιδιά μπορούν να το φτιάξουν μόνα τους -πάντα βέβαια με την επίβλεψη της μαμάς ή του μπαμπά. 

Εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά

kouzina

Όλοι θέλουν να βοηθήσουν τη μαμά στην κουζίνα -δεν πειράζει που τις περισσότερες φορές τα κάνουν όλα χάλια -είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα! Με τα δκά τους εργαλεία (ποδιά, πλάστη, κουπ-πατ, φόρμες, κουτάλες κ.λπ. η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική γίνονται παιχνίδι!

Σκηνούλα

tent

Όλα τα παιδιά θέλουν πού και πού να απομονώνονται ή να κρύβονται κάπου όπου δεν μπορεί να τα βρει κανείς. Οι σκηνές, μικρές και μεγάλες, είναι από τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Μπορούν να κάθονται μέσα για να παίξουν, να διαβάσουν ή απλώς να χαλαρώσουν. 

Φωτογραφική μηχανή

240763 1

Σε πολλά καταστήματα θα βρείτε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά ηλικίας ακόμα και 5 ετών που δεν σπάνε εάν πέσουν κάτω ούτε χαλάνε εάν βραχούν. Ακόμα όμως και -πο΄λυ οικονομική λύση- της φωτογραφικής μηχανής μιας χρήσης, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά που πάντα θέλουν να κάνουν ό,τι οι μεγάλοι!

Αξεσουάρ με τους αγαπημένους τους ήρωες

kittty

Οκ, λίγα είναι τα παιδιά που ενθουσιάζονται στην ιδέα να πάρουν ρούχα για δώρο. Σίγουρα όμως όλα θα έκαναν μια εξαίρεση εάν πρόκειτια για κάτι που έχει επάνω τον αγαπημένο τους ήρωα.