Print this page

Τέλεια δώρα που μπορείτε να κάνετε σε ένα μωρό για τα πρώτα του γενέθλια

Οι γονείς του θα σας ευγνωμονούν!

Τα πρώτα γενέθλια είναι από τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου -ακόμα κι αν ο ίδιος είναι πολύ μικρός για να το αναγνωρίσει. Είναι λογικό οι γονείς να συγκινούνται ιδιαίτερα αυτή τη μέρα που τους φέρνει στο μυαλό όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της στιγμής που το παιδί τους ήρθε στον κόσμο. Και, φυσικά, είναι λογικό για τους συγγενείς και τους φίλους να θέλουν να επιλέξουν το ιδανικό δώρο, εκείνο που θα αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια..

Εμείς σάς δίνουμε μερικές ιδέες για να θέσετε σοβαρή υποψηφιότητα να γίνεται εκείνος που έφερε το δώρο που έγινε το αγαπημένο του μικρού εορτάζονται και των γονιών του!

Κάτι προσωπικό

Ένα βιβλίο με το όνομα του παιδιού σαν κεντρικό ήρωα, ένα ρούχο με κεντημένα τα αρχικά του, ένας πίνακας φτιαγμένος από μια φωτογραφία του είναι δώρα που κρύβουν πίσω τους τη σκέψη ότι αυτό το παιδί είναι κάτι μοναδικό -και γι' αυτό αξίζει και κάτι αληθινά μοναδικό.

Κάτι που μεγαλώνει μαζί του

Σίγουρα ένα παιχνιδάκι είναι μια αρκετά καλή επιλογή, όμως το πιο πιθανό είναι να σπάσει, να χαλάσει ή να εξαφανιστεί στο κάτω κάτω μέρος του κουτιού με τα παιχνίδια πριν καν το παιδί φτάσει σε ηλικία να εκτιμήσει το δώρο σας. Αντίθετα, τα δώρα που συνεχίζουν να είναι χρήσιμα ή εξελίσσονται καθώς μεγαλώνει το παιδί θα παραμείνουν στο δωμάτιό του για πολλά χρόνια. Τέτοια δώρα είναι οι πίνακες ανάπτυξης, τα άλμπουμ για φωτογραφίες, τα κουτιά αναμνήσεων (για να φυλάξουν τα πρώτα δοντάκια κ.λπ.) ή ακόμα κι ένα φυτό που θα μεγαλώνει παράλληλα με το μωρό και θα θυμίζει πάντα τα πρώτα του γενέθλια.

Τα πρώτα του βιβλία

Τα πρώτα γενέθλια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αρχίσουν οι γονείς να χτίζουν μια βιβλιοθήκη για το παιδί τους. Εξάλλου, αυτή είναι και η ηλικία που τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τα παραμύθια και τις εικόνες στα βιβλία. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα κλασικά παραμύθια το βιβλίο που ήταν το δικό σας αγαπημένο όταν ήσασταν παιδί.

Ανατομικά παπούτσια

Μιας και το παιδί είναι στην ηλικία που αρχίζει να κάνει τα πρώτα του βήματα, σίγουρα οι γονείς του έχουν σκοπό να επενδύσουν σε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια. Οπότε, αυτό το δώρο είναι βέβαιο ότι θα πιάσει τόπο!

Ένα μαλακό παιχνίδι

Τα μωρά δένονται ιδιαίτερα με τα παιχνιδάκια που κρατάνε στην αγκαλιά τους όταν νυστάζουν ή παίρνουν μαζί στο κρεβάτι τους. Ένα τέτοιο μαλακό παιχνίδι (όπως μια κούκλα ή ένα λούτρινο ζωάκι) μπορεί να γίνει το αγαπημένο του από τώρα και για πολλά πολλά χρόνια. Έτσι, θα θυμούνται και εσάς που το επιλέξατε!

 

Μια συναρπαστική εμπειρία

Τώρα που το πιτσιρίκι αρχίζει να αποκτά αλληλεπίδραση με το περιβάλλον του και να εκφράζει όλο και περισσότερο την περιέργειά του για τον κόσμο και τη ζωή, είναι η ιδανική στιγμή για να του προσφέρετε μερικές μοναδικές εμπειρίες, όπως μια βόλτα στο ζωολογικό κήπο, μια θεατρική παράσταση για μωρά ή μια συναυλία. Εξίσου καλές ιδέες είναι τα εισιτήρια για παιδότοπους και κέντρα απασχόλησης που απευθύνονται σε παιδιά αυτής της ηλικίας.