Print this page

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα ΄΄Kids Save Lives΄΄

Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή!

Οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ένωσαν τις φωνές του και απάντησαν έμπρακτα στο ερώτημα, αν τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές.

Η απάντηση ήταν ομόφωνη και ήταν ΄΄Ναι΄΄!

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αζωογόνηση, ‘KidsSaveLives’’ φιλοξένησε πρόσφατα η «Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου».

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος που τελείται Υπό την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παραπάνω από 90 μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  από το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Οι μαθητές του Σχολείου βίωσαν μια εκπαιδευτική διαδικασία άμεση, διαδραστική, ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη για τη ζωή και για τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας σε ένα πολύ σπουδαίο μάθημα, που αποτελεί επένδυση για ολόκληρη τη ζωή τους. Από τη θέση του θεατή, βρέθηκαν στη σκηνή του Θεάτρου και διαδραμάτισαν τον ρόλο του διασώστη, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες στα προπλάσματα που είχαν προσκομίσει οι εθελοντές του Προγράμματος.

Ο Οργανισμός ΄΄KidsSaveLives ΄΄ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, μέσα από ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πιλοτικό πρόγραμμα, εκπαίδευσε κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017 πάνω από 3.000 μαθητές σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικούς στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, διαδίδοντας ταυτόχρονα το μήνυμα για την τοποθέτηση των Απινιδωτών σε Σχολεία, Υπηρεσίες και δημόσιους χώρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό ΄΄KidsSaveLives΄΄ επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kidssavelives.gr

Πληροφορίες : Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες, 190 14, 22950 29840, info@anagennisi.edu.g