Print this page

Διακοπές σε camping με παιδιά

Οδηγός «επιβίωσης»!

Οι διακοπές σε camping είναι μια οικονομική και άκρως ενδιαφέρουσα επιλογή για όποιον αγαπάει την επαφή με τη φύση. Τα παιδιά τις λατρεύουν γιατί οι συνθήκες εκεί είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές τις καθημερινότητάς τους: κοιμούνται σε σκηνή, βρίσκονται δίπλα στην παραλία ή το δάσος και έχουν μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας. Ωστόσο, το camping έχει και τις δυσκολίες του, αφού μια ολόκληρη οικογένεια θα πρέπει να βολευτεί σε μικρό χώρο και χωρίς πολλές ανέσεις. Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε όσο περισσότερο γίνεται τις διακοπές σας σε σκηνή, μαζί με τα παιδιά!

 

Πάρτε φουσκωτά στρώματα (τουλάχιστον για τα παιδιά). Έτσι θα κοιμούνται καλύτερα, θα ξεκουράζονται περισσότερο και εσείς δεν θα ανησυχείτε μήπως βρίσκεται κάποια πέτρα κάτω από το sleeping bag που δυσκολεύει τον ύπνο τους. Κι επειδή όταν τα ξεφουσκώσετε πιάνουν ελάχιστο χώρο, μπορείτε άνετα να τα έχετε μαζί σας. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε αυτοσχέδια μαξιλάρια βάζοντας τα μπουφάν μέσα σε μαξιλαροθήκες.

 

Πακετάρετε τα ρούχα με σύστημα! Αντί να διπλώσετε τα ρούχα τυλίξτε τα σε ρολό ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο. Προτιμήστε μάλιστα να τα τυλίξετε σεταρισμένα, για να μπορούν τα παιδιά να ντύνονται μόνα τους. Βάλτε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια (π.χ. πάνω στο κρεβάτι) ένα μπλουζάκι, ένα σορτσάκι κι ένα εσώρουχο και κάντε τα ρολό. Στερεώστε με ένα λαστιχάκι στη μέση και βάλτε το ένα ρολό δίπλα στο άλλο στη βαλίτσα ή το σάκο σας.

 

Καλό είναι να προνοήσετε για όλες τις καιρικές συνθήκες. Εκτός από ελαφριά καλοκαιιρνά ρούχα, πάρτε μαζί σας μια ζακέτα ή ένα φούτερ για το βράδυ και ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια για το ενδεχόμενο βροχής.

 

Για να μην κουβαλάτε πάγο για το ψυγειάκι σας, πριν φύγετε, βάλτε στην κατάψυξη μερικά μπουκάλια πόσιμο νερό. Όσο είναι ακόμα παγωμένο θα λειτουργήσει για να κρατάει χαμηλή θερμοκρασία στο cooler bag σας. Κι όταν ο πάγος λιώσει θα τα χρησιμοποιήσετε για να πιείτε νερό.

 

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας μερικά κομμάτια από αφρώδες κάλυμμα δαπέδου (όπως αυτά που πουλάνε σε σχήμα παζλ για τα παιδικά δωμάτια) που θα κάνει το πάτωμα της σκηνής σας πιο άνετο και μαλακό.

 

Αξιοποιήστε τα ίδια αντικείμενα για διαφορετικές χρήσεις. Για παράδειγμα, το οδοντικό διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε τσιμπήματα από κουνούπια για να εξαφανίσει τη φαγούρα. Και φυσικά, πάρτε μαζί σας όσο περισσότερα μωρομάντηλα και απολυμαντικά μαντηλάκια μπορείτε!

 

Πάρτε μαζί σας σνακ που δεν λερώνουν, όπως μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς και φρούτα που ξεφλουδίζονται εύκολα (π.χ. μπανάνες) ή τρώγονται με τη φλούδα.

 

Μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας ένα μικρό αλλά καλά εξοπλισμένο φαρμακείο, αφού με τα παιδιά τα χτυπήματα, τα γδαρσίματα και άλλα μικροατυχήματα είναι πολύ πιθανά.

 

Εάν δεν μείνετε σε οργανωμένο camping, φροντίστε να ξεφορτώσετε και να στήσετε τη σκηνή σας όσο είναι ακόμα μέρα και υπάρχει ηλιακό φως.

 

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε όσο γίνεται το πρόγραμμα που έχετε στο σπίτι, σε ό,τι αφορά τις ώρες φαγητού και ύπνου, ιδιαίτερα εάν τα παιδιά είναι ακόμα μικρά. Αυτό θα τα κάνει να νιώθουν άνετα και ασφαλή.

 

Πάρτε μαζί σας ένα μεγάλο σκοινί το οποίο μπορείτε να στηρίξετε σε δύο κορμούς ή κλαδιά δέντρων για να στεγνώνετε τις πετσέτες τις θάλασσας και άλλα ρούχα που θα χρειαστεί να πλύνετε..

 

Το camping είναι μια ευκαιρία για επαφή με τη φύση και ποιοτικό οικογενειακό χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι ασφαλώς και θα αφήσετε στο σπίτι τα tablet και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πάρτε όμως μαζί σας επιτραπέζια, εργαλεία ζωγραφικής και άλλα παιχνίδια για να μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά ένα απόγευμα που μπορεί να βρέχει ή που θέλετε να μείνουν μέσα στη σκηνή.