Print this page

Τι είναι πράσινο, οικολογικό και κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας;

Είναι το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» της ΑΒ Βασιλόπουλος.  

Μοιάζει με ένα υπερσύγχρονο διώροφο λεωφορείο, όμως είναι πολλά παραπάνω! Είναι ένα μοναδικό πρότυπο κέντρο που ταξιδεύει το μήνυμα της ανακύκλωσης στους μαθητές, επενδύοντας στο μέλλον της χώρας και του πλανήτη. Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης».αποτελεί μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος στο πλαίσιο της καμπάνιας #allazoumesinithies.

Ταξιδεύει στους δρόμους όλης της χώρας και καλεί τους μικρούς μαθητές να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν γύρω από ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος με απλό, δημιουργικό και βιωματικό τρόπο.

 0056

Μέσα στο πράσινο λεωφορείο!

Στο πρώτο επίπεδο του Κέντρου πραγματοποιείται η πρακτική περιβαλλοντική εκπαίδευση στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Οι μαθητές εδώ βρίσκουν το Αυτόματο Μηχάνημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Μεταλλικών & Πλαστικών Συσκευασιών και μαθαίνουν πρακτικά θέματα που αφορούν στην Ανακύκλωση.

Στον δεύτερο όροφο η ανακύκλωση γίνεται γνώση! Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό, τα παιδιά αποκτούν σημαντικές και αξιόπιστες γνώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.

Έτσι, εξοικειώνονται να την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον, γνωρίζουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους και αντιλαμβάνονται τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχει ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα ταξίδια τους στην Αττική (Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα, Νίκαια, Δήμος Αθηνών, Αγ. Παρασκευή, Αιγάλεω, Ζωγράφου, ‘Ίλιον, Αγ. Ανάργυροι) και σύντομα θα ακολουθήσουν οι επόμενοι σταθμοί σε όλη την Ελλάδα!

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα είναι η αρχή για μια σειρά ενεργειών που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και θα κάνει τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο αύριο.

Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ....