Print this page

6 πράγματα που δεν ξέρατε για τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο

Είναι σίγουρα ξεχωριστά παιδιά!

Ο ερχομός ενός καινούριου χρόνου συμβολίζεται πολλές φορές με τη γέννηση ενός μωρού, ήδη από την αρχαία Ελλάδα, όπου συνηθιζόταν στην αλλαγή του ημερολογίου να γίνεται περιφορά ενός νεογέννητου μέσα σε ένα καλάθι! Τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο μαζί με τις ελπίδες που φέρνει μαζί του ο νέος χρόνος έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όπως:

Έχουν πολύ καλές σχολικές επιδόσεις

Επειδή τα παιδιά που γεννιούνται στην αρχή του χρόνου είναι και τα μεγαλύτερα σε ηλικία στην τάξη τους, συχνά είναι ωριμότερα από τους συμμαθητές τους και συνήθως γίνονται πολύ καλοί μαθητές. Επίσης, είναι καλύτερα από τους συνομηλίκους τους στα αθλήματα.

Είναι γενικά πολύ...κουλ τύποι

Όσοι έχουν γεννηθεί τον χειμώνα έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο ευέξαπτοι και λιγότερο κυκλοθυμικοί, σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου.

Έχουν ιδιαίτερα κριτική σκέψη

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι όσοι έχουν γεννηθεί Ιανουάριο (αλλά και Φεβρουάριο) έχουν πολύ αναπτυγμένη δημιουργικότητα και φαντασία και είναι ιδιαίτερα ικανοί στο να λύνουν προβλήματα.

Θα έχουν μεγάλη επαγγελματική επιτυχία

Όπως έδειξε η ανάλυση που έκανε μια εταιρεία Human Resorces, το 10,13% των Προέδρων και Γενικών Διευθυντών των μεγάλων εταιρειών έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριο. Οι μήνες στους οποίους έχουν γεννηθεί ακόμα περισσότεροι είναι ο Μάρτιος (23,53%), ο Απρίλιος (10,67%) και ο Νοέμβριος (10,67%).

Είναι πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης έχει δείξει ότι οι άντρες (όχι όμως και οι γυναίκες) που είναι γεννημένοι τον Ιανουάριο έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες.

Διαβάστε κι εδώ πώς να βοηθήσετε έναν αριστερόχειρα στο σχολείο...

Είναι προορισμένα να αποκτήσουν μεγάλη φήμη

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών, οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου (έχουν, δηλαδή, γεννηθεί από από τις 21/1 έως τις 19/2) είναι πιο πιθανό σε σχέση με τους εκπροσώπους κάθε άλλου ζωδίου να αποκτήσουν διασημότητα. Μερικοί celebrities Υδροχόοι είναι οι Oprah Winfrey, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Mel Gibson, Stephen Hawking , Michelle Obama και πολλοί άλλοι.