Print this page

Δωμάτιο για δύο

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε  μεγαλύτερο σπίτι για να εξασφαλίσετε χώρο σε κάθε ένα παιδί  σας. Διαβάστε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να λειτουργήσει αποτελεσματικά η ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση της συγκατοίκησης!
Πάνω από όλα η ασφάλεια
Το μωρό είναι εύκολη ... λεία για το μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή. Ένα μικρό παιχνίδι ή ένα κομμάτι φαγητού στο πάτωμα θέτει σε κίνδυνο το μωρό που μπουσουλάει. Επίσης είναι πολύ πιθανό το μεγαλύτερο κορίτσι ή αγόρι να θέλει να σκαρφαλώσει την κούνια για να σταματήσει το μωρό που κλαίει και αντί αυτού να … κάτσει πάνω στο μωρό!
Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε!


Συγκεκριμένη ώρα ύπνου
Μια τακτική που εφαρμόζεται σε κάθε παιδικό υπνοδωμάτιο, πόσο μάλλον όταν στον ίδιο χώρο κοιμούνται δύο παιδιά. Φροντίζουμε να δημιουργούμε κατάλληλη ατμόσφαιρα για ύπνο (ησυχία, σκούρες κουρτίνες, κλειστή πόρτα) . Το πρόγραμμα πρέπει να τηρείται. Διατηρούμε το ωράριο που πρέπει να πάνε τα παιδιά για ύπνο και αν είναι συνομήλικα τα βάζουμε ταυτόχρονα. Αν ένα από τα δύο είναι μικρότερο και ξυπνάει από το μεγαλύτερο τότε το κοιμίζετε κάπου αλλού και το μεταφέρετε αργότερα.


Λίγος θόρυβος είναι αναπόφευκτος
Είναι το μόνο σίγουρο όταν δύο παιδιά μοιράζονται ένα δωμάτιο. Χρειάζεται να τους υπενθυμίζουμε πότε πρέπει να σταματήσουν το χαζολόγημα ή ότι πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι, η να κοιμηθούν. Είναι απολύτως νορμάλ και υγιές!

Οι μεσημεριανοί ύπνοι είναι διαφορετικοί
Είναι δύσκολο να συνηθίσουν  να κοιμούνται για μεσημέρι δύο παιδιά στο ίδιο δωμάτιο. Μπορείτε να κοιμίζετε ένα στον καναπέ του σαλονιού και το άλλο στην κρεβατοκάμαρα σας, αρκεί να διατηρείτε τους χώρους και την ώρα που θα τα βάλετε για ύπνο. 

Αγοράζουμε τα σωστά έπιπλα
Αν σκοπεύουμε να κρατήσει η συγκατοίκηση για καιρό, τότε πρέπει να φροντίσουμε να εξοπλιστούμε με έπιπλα που εξοικονομούν χώρο. Όπως κρεβάτια κουκέτες ή κρεβάτια που εχουν ενσωματωμένα συρτάρια. Φροντίζετε να υπάρχουν όσο λιγότερα παιχνίδια γίνεται στον χώρο για να αποφύγετε το παιχνιδοχάος και να διατηρείτε τον δωμάτιο κυρίως για ύπνο.