Print this page

Εσείς ξέρατε γιατί πρέπει να βγάζουμε το μπουφάν του παιδιού στο αυτοκίνητο;

Ένας από τους βασικούς κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρείται κάθε φορά που βάζετε το παιδί στο αυτοκίνητο.  

 Το χειμώνα όλοι προσπαθούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από το κρύο αλλά μερικές φορές άθελά μας το κάνουμε με τρόπο που μπορεί να τα βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο! Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, όταν βάζουμε ένα παιδί στο αυτοκίνητο με το χοντρό πουπουλένιο μπουφάν του, αυξάνουμε τις πιθανότητες να τραυματιστεί σε περίπτωση σύγκρουσης.

 Ο λόγος είναι ότι όταν κουμπώνουμε τις ζώνες ασφαλείας του παιδικού καθίσματος πάνω από το μπουφάν, εκείνες παραμένουν πιο χαλαρές από ότι θα έπρεπε γιατί το μπουφάν δημιουργίε ένα κενό ανάμεσα στις ζώνες και το σώμα του παιδιού. Ακόμα κι αν στα δικά μας μάτια φαίνεται ότι έχει δεθεί αρκετά σφιχτά, πιθανότατα δεν είναι!  Το πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση σύγκρουσης, το φουσκωτό μπουφάν πιέζεται, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κενό χώρο, ο όποιο ενδέχεται να επιτρέψει στο παιδί να μετακινηθεί από τη θέση του ή ακόμα και να απομακρυνθεί εντελώς από το καθισματάκι.

 Όπως συμβουλεύει η blogger The Car Seat Lady που αρθρογραφεία για θέματα ασφάλειας στο αυτοκίνητο, ξεκουμπώστε το μπουφάν πριν βάλετε το παιδί στο αυτοκίνητο ώστε να μπορείτε να του το βγάλετε εύκολα πριν κλείσετε τις ζώνες ασφαλείας. Και να είστε πάντα βέβαιοι ότι εφαρμόζουν κοντά στο σώμα του παιδιού (δεν θα πρέπει να μπορείτε να ανασηκώσετε ούτε ελάχιστα τη ζώνη μπροστά από το σώμα του παιδιού μόλις κλείσει. Εάν πιστεύετε ότι κάνει κρύο μέσα στο αυτοκίνητο μπορείτε να σκεπάσετε το παιδί με το μπουφάν του ή με μια κουβερτούλα (αφού το έχετε πρώτα ασφαλίσει στο καθισματάκι του).