Print this page

7 λόγοι που είναι τέλειο να μεγαλώνεις με ξαδέρφια

Είναι σαν τα αδέρφια αλλά με λιγότερους καυγάδες. Τα ξαδέρφια των παιδιών μας είναι και θα παραμείνουν από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή τους. 

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τα παιδιά σου να συναναστρέφονται τα παιδιά της αδερφής ή του αδερφού σου. Εάν μάλιστα είναι σε κοντινή ηλικία, μικρές διαφορές έχουν από να ήταν αδέρφια. Η αλήθεια είναι ότι τα ξαδέρφια είναι ένα πραγματικό «δώρο» για ένα παιδί κι αυτό για πολλούς λόγους, όπως:

Γίνονται οι καλύτεροι φίλοι

Εάν θεωρήσουμε δεδομένο ότι μένουν κοντά ή συναντιούνται συχνά, τα ξαδέρφια γνωρίζονται από πολύ μικρά και βιώνουν από κοινού πολλές εμπειρίες. Όταν θα τις αναπολούν καθώς μεγαλώνουν θα ξέρουν ότι με έναν απλό φίλο δεν θα μπορούσαν να έχουν ζήσει μαζί τόσα πράγματα!

Προστατεύουν το ένα το άλλο

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προκύπτουν και καυγάδες πού και πού, με τα ξαδέρφια του ξέρει κανείς ότι έχει έναν σύμμαχο σε όλη τη ζωή του. Όταν τον χρειαστεί θα είναι εκεί.

Καταλαβαίνονται με μια ματιά

Ακριβώς επειδή προέρχονται από την ίδια οικογένεια, έχουν κοινές αναφορές και μοιράζονται πολλούς ανθρώπους (γιαγιά, παππού, θείους κ.λπ.) , τα ξαδέρφια ξέρουν να αποκρυπτογραφούν συμπεριφορές, αναφορές και καταστάσεις. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα γελάνε κοροϊδεύοντας τις οικογενειακές σας συνήθειες, αλλά δεν πειράζει!

Έχουν παρέα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις

Οικογενειακά τραπέζια, εκδηλώσεις, διακοπές... Πόσο ξέγνοιαστοι είστε όταν ξέρετε ότι το παιδί σας θα έχει παρέα εκεί τα ξαδέρφια του και δεν θα γκρινιάζει ότι βαρέθηκε και θέλει να φύγει! Εάν μάλιστα μιλάμε για μεγάλη οικογένεια και πολλά ξαδέρφια, ακόμα καλύτερα!

Αγαπιούνται αληθινά

Τα ξαδέρφια ενώνονται από δεσμούς αίματος και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Μπορεί στην πορεία της ζωής τους να βρεθούν σε άλλα μέρη, όμως πάντα θα ξέρουν ότι κάτι τους ενώνει, γιατί είναι οικογένεια!

Είναι πολύ εύκολο να οργανώσεις κάτι με τα ξαδέρφια

Τα sleepovers αρχίζουν από μικρή ηλικία -γιατί οι γονείς δεν αγχώνονται όταν πρέπει να αφήσουν το παιδί τους να περάσει τη νύχτα στο σπίτι της αδερφής ή του αδερφού τους- ενώ οι συναντήσεις για παιχνίδι ή φαγητό μπορεί να κλειστούν ακόμα και την τελευταία στιγμή. Επιπλέον, η μαμά δεν νοιάζεται εάν έρθουν στο σπίτι όταν είναι άνω-κάτω ή εκείνη φοράει τις πιτζάμες της, οπότε είναι πολύ πιο πιθανό να δεχτεί να κανονίσουν τα παιδιά να συναντηθούν.

Μοιράζονται τα ρούχα και τα παιχνίδια τους

Το κόστος του να μεγαλώσεις ένα παιδί μπορεί να γίνει σημαντικά μικρότερο όταν υπάρχουν ξαδέρφια. Όλα εκείνα τα ρούχα που δεν τους κάνουν πια και τα παιχνίδια που έχουν ήδη βαρεθεί είναι πρώτης τάξεως δώρα για το μικρότερο ξαδερφάκι τους!