Print this page

10 λόγοι που τα 3χρονα είναι υπέροχα

Ξεχάστε τους threenagers! τα παιδιά στην ηλικία των τριών ετών είναι απλώς αξιαγάπητα!

Επίμονα, ανεξάντλητα, ακόμα και κουραστικά.... Κι όμως τα 3χρονα παιδιά δεν είναι μόνο αυτά! Είναι επίσης η χαρά της ζωής, ένα διαρκές πάρτι μέσα στο σπίτι, ένας λόγος να αντιμετωπίζουμε με ενθουσιασμό την κάθε μέρα. Είναι πολύ δύσκολο να μην τα λατρέψεις, γιατί, μεταξύ άλλων:

Είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση

Σ' αυτή την ηλικία τα παιδιά πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ότι είναι απίθανα και δεν ντρέπονται ούτε φοβούνται να το πουν. Δεν τους απασχολεί τι γνώμη θα σχηματίσουν οι άλλοι. Δεν τους ενδιαφέρει εάν κάποιος θεωρήσει ότι τα ρούχα που διάλεξαν είναι υπερβολικά εντυπωσιακά ή δεν ταιριάζουν στην περίσταση. Θα κάνουν αυτό που θέλουν και τους απασχολεί τίποτα πέρα από αυτό.

Είναι πολύ ευαίσθητα 

Στην ηλικία των 3 ετών τα παιδιά αγαπούν πολύ και έντονα. Συγχωρούν γρήγορα και αισθάνονται βαθιά συναισθήματα. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, λένε «σ' αγαπώ» κάθε φορά που νιώθουν την ανάγκη να το πουν και δίνουν τις πιο σφιχτές αγκαλιές και τα πιο δυνατά φιλιά. Τους αρέσει να κάθονται στην αγκαλιά σας, να τα φροντίζετε, αλλά και σας φροντίζουν. Κι αν σας δουν στεναχωρημένους, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να χαμογελάσετε.

Ενδιαφέρονται για τα πάντα

Ξετρελλαίνονται με το χρώμα ενός λουλουδιού, αναρωτιούνται πόσο ζεστά είναι πάνω στον ήλιο, γιατί τα μάτια σας είναι καφέ και ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο .Ανακαλύπτουν νέα ενδιαφέροντα, σας τρελλαίνουν με τις ερωτήσεις τους, είναι περιπετειώδη και θέλουν να μάθουν περισσότερα για ό,τι συμβαίνει γύρω τους.

Έχουν πλάκα

Γελάνε δυνατά, λένε αστεία με κλανιές και κάνουν αστείες φάτσες. Και είναι στ' αλήθεια ξεκαρδιστικά! Κι επειδή κάποια στιγμή, όλα αυτά θα τα κάνουν να νιώθουν κάπως άβολα και δεν θα θέλουν πολλά πολλά -τουλάχιστον παρουσία τρίτων- καλό είναι να το απολαύσουμε όσο κρατήσει!

Είναι πανέξυπνα

Όταν θέλουν κάτι, θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα και τον πιο έμπειρο δικηγόρο να ξεμείνει από επιχειρήματα, προκειμένου να το πετύχουν! Και εντελώς ξαφνικά, μπορούν να πετάξουν μια απίστευτη πληροφορία για τους βελοσιράπτορες ή να σας πουν ότι οι αρσενικοί ιππόκαμποι είναι αυτοί που κάνουν τα μωρά και να σας κάνουν να μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Είναι πραγματικά σαν σφουγγάρια!

Έχουν περιπετειώδες πνεύμα

Είναι γενναία και δεν φοβούνται τις προκλήσεις. Θέλουν συνέχεια να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν. Αναζητούν τον ενθουσιασμό. Κι ενώ έχουν απόλυτη ανάγκη από ρουτίνα και σταθερότητα στη ζωή τους, πού και πού τους αρέσει να σπάνε τους κανόνες και... όπου βγει!

Είναι αγνά

Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο σαν ένα υπέροχο, γαλήνιο μέρος. Είναι αισιόδοξα και θέλουν το καλύτερο όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για όλους. Πιστεύουν πως όλοι γύρω τους είναι καλοί και τρυφεροί. Πιστεύουν στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους, στη ζωή γενικότερα.

Διαβάστε κι εδώ 7 μαθήματα που παίρνουμε κάθε μέρα από τα παιδιά μας...

Είναι παρατηρητικά

Έχουν πάντα ένα μάτι στραμμένο προς κάθε κατεύθυνση και προσέχουν τα πάντα (οκ, μόνο όταν θέλουν). Παρατηρούν ό,τι συμβαίνει... Από το καινούριο σας κούρεμα, μέχρι το χρώμα του μανικιούρ σας, την παράξενη προφορά κάποιου και τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος είμαι μεγαλύτερος από έναν άλλον. Σας παρακολουθούν διαρκώς, ακόμα κι όταν εσείς νομίζετε ότι απλώς παίζουν. Γι' αυτό προσέξτε τι παράδειγμα θα τους δώσετε.

Έχουν αστείρευτη φαντασία

Θα ήταν τόσο υπέροχο να μπορούσε κανείς να ρίξει μια ματιά μέσα στο μυαλό ενός 3χρονου! Η δημιουργικότητα  και η δράση που υπάρχει εκεί μέσα πρέπει να είναι απίστευτη! Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αστροναύτης ή σαν μηχανικός και αμέσως μετά να ερευνά για σκελετούς δεινοσαύρων μέσα στο δωμάτιο! Δεν το έχουν σε τίποτα να βρουν μια διασκεδαστική και συναρπαστική ιδέα ανά πάσα στιγμή!

Είναι γεμάτα ενθουσιασμό

Τα παιδιά γελούν με όλο τους το πρόσωπο. Κι αυτό το γέλιο τους είναι μεταδοτικό! Και θέλουν να μοιραστούν μαζί σας και την παραμικρή λεπτομέρεια για το παραμικρό που τους συνέβη. Ενθουσιάζονται ακόμα και μα πράγματα που εμείς -όπως και τα ίδια σε μερικά χρόνια- θεωρούμε ασήμαντα!

 Δείτε κι εδώ 9 σημάδια ότι το παιδί σας είναι theenager...