Print this page

Για ποιο λόγο τα μικρά παιδιά κοιμούνται στα πιο απίθανα μέρη

Υπάρχει εξήγηση -και είναι πολύ λογική!

Είναι γνωστή η ικανότητα ενός παιδιού να αποκοιμηθεί εντελώς αναπάντεχα και οπουδήποτε, όπως μέσα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ, το καρεκλάκι φαγητού ή το σπιτάκι του σκύλου. Ακόμα κι αν ο χώρος όπου τους ήρθε η ξαφνική νύστα απαιτεί να διπλώσουν τα πόδια ή να πάρουν μια μάλλον άβολη στάση για να κοιμηθούν, αυτό δεν τα εμποδίζει από το να πάρουν τον υπνάκο τους. Και παρόλο που είναι πολύ γλυκό και διασκεδαστικό να τα βλέπεις να κοιμούνται έτσι, δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς: πώς γίνεται να αποκοιμιέται κανείς τόσο εύκολα σε τόσο «ανάρμοστα» μέρη;

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από ένα βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο με τη συμμετοχή 1000 γονέων, τα παιδιά κάτω των πέντε ετών συνηθίζουν να κοιμούνται σε κάποιο ασυνήθιστο μέρος περίπου τρεις φορές το μήνα. Τέτοια μέρη μπορεί να είναι το εσωτερικό ενός ντουλαπιού, το καλάθι με τα ασιδέρωτα ή ακόμα και το τραπέζι της κουζίνας. Πολλοί γονείς έχουν ανακαλύψει τα πιτσιρίκια τους να κοιμούνται βαθιά πίσω από τον καναπέ, πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας ή ακόμα και όρθια. Φαίνεται λοιπόν πως τα παιδιά αυτής της ηλικίας προτιμούν να θυσιάσουν την άνεση και τη βολή τους προκειμένου να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν έναν υπνάκο όταν πραγματικά τον χρειάζονται.

Check Out These Fantastic Images of Kids Taking Naps in Unusual Places

When you see the locations and positions these tiny tots passed out in, you'll never second guess their ability to sleep absolutely anywhere ever...

25 Kids Sleeping in the Strangest Places - Napping twins.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού από τη γέννηση και για τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής είναι ραγδαία. Μέσα σε ένα σύντομο διάστημα τα παιδιά μαθαίνουν να μιλάνε, να περπατάνε και να αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες. Όλες αυτές οι δραστηριότητες είναι απίστευτα κουραστικές για ένα μικρό παιδί κι αυτό εξηγεί για ποιο λόγο συχνά πυκνά αισθάνονται εξάντληση και δεν διστάζουν να κοιμηθούν στα πιο απρόβλεπτα μέρη.

This kid who had a rough one. | 28 People Who Lost Their Battle Against Sleep

Shhh! They’re Sleeping (24 Pics) | Vitamin-Ha

10 Things To Count While Falling Asleep | Her Campus

Ένας απλός τρόπος για να το προλάβετε είναι να εξασφαλίσετε μια καθημερινή ρουτίνα για το παιδί που να περιλαμβάνει αρκετές ώρες ύπνου (δείτε εδώ πόσες έχει ανάγκη, ανάλογα με την ηλικία του). Και, φυσικά, να φροντίσετε να ακολουθείτε συστηματικά τη ρουτίνα αυτή!

Ποιοι είναι το πιο απίθανο μέρος όπου έχετε βρει το δικό σας παιδί να κοιμάται;