Print this page

Μερικά ενδιαφέροντα facts για τα μωρά που έχουν γεννηθεί το Μάιο

Αυτές τις μέρες είναι τα γενέθλιά τους.

Έρχονται στον κόσμο όταν η φύση έχει ξυπνήσει από το λήθαργο του χειμώνα και μοιάζει να ξαναγιεννιέται. Αυτό είναι επόμενο να προκαλεί κάποιες ιδιαιτερότητες για τα παιδιά του Μαΐου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι έρευνες. Εσείς, γνωρίζατε ότι....

Τα παιδιά που γεννιούνται το Μάιο είναι πολύ δυνατά

Τα παιδιά αυτά είναι κατά κανόνα πιο μεγάλα κα πιο δυνατά από τα συνομήλικά τους που έχουν γεννηθεί τους χειμερινούς μήνες, ενώ διαθέτουν και εξαιρετική πνευματική ισχύ και σωματική ρώμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι έχουν γεννηθεί το Μάιο έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από χρόνιες ασθένειες.

Θεωρούν τους εαυτούς τους πιο τυχερούς

Μια έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 30.000 ατόμων, θέλησε να εντοπίσει πόσο τυχεροί αισθάνονται οι άνθρωποι για τον εαυτό τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι από αυτούς είχαν γεννηθεί το Μάιο αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες ένιωθα πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους (οι λιγότερο αισιόδοξοι ήταν όσο γεννήθηκα το Νοέμβριο).

Έχουν μεγάλες πιθανότητες να πετύχουν στη ζωή

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το Μάιο θεωρούνται βαθιά συναισθηματικά αλλά και διορατικά, αφού διαθέτουν μια έκτη αίσθηση που τα καθοδηγεί στη ζωή. Επίσης, είναι πεισματάρικα και έχουν κριτική σκέψη.

Δεν θα σας δυσκολέψουν με το φαγητό

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το Μάιο κατά κανόνα αγαπούν το φαγητό -αυτό είναι αρκετά θετικό για τους γονείς που δεν αγχώνονται για το εάν έχει φάει το παιδί, από την άλλη όμως ενέχει τον κίνδυνο να έχουν τάσεις παχυσαρκίας.

Ίσως όμως σας δυσκολέψουν στον ύπνο...

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Sleep, όσοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες εβδομάδες της άνοιξης είναι πιθανότερο να κοιμούνται πιο αργά -σε σχέση με όσους έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το γεγονός αυτό σχετίζεται με την επιρροή που έχει το φυσικό φως του ήλιου στον κιρκαδικό ρυθμό τους.