Print this page

Έτσι θα κάνετε ένα μωρό να σταματήσει να κλαίει

Δοκιμασμένοι τρόποι που λειτούργησαν για άλλους νέους γονείς, πριν από εσάς!

Τις περισσότερες φορές θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουμε για να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που φταίει και να κάνουμε το κλάμα να σταματήσει. Δεν χάνουμε τίποτα ωστόσο να δοκιμάσουμε αυτές τις μεθόδους που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλους γονείς πριν από εμάς.

Βάλτε μπροστά το πλυντήριο

Ο λευκός θόρυβος, όπως ονομάζεται ο μονότονος ήχος που κάνουν οι μηχανές έχουν σε πολλές περιπτώσεις σχεδόν «μαγική» επίδραση στα μωρά. Επιπλέον, θα πετύχετε με ένα σμπάρο δυο τριγώνια: και τα ρούχα σας πλυμμένα και το μωρό σας ήσυχο!

Πείτε σςςςςς

Όπως ο ήχος που κάνει το θρόισμα του αέρα μπορεί να κάνει εμάς τους ενήλικες να ηρεμούμε, έτσι ένα σταθερό «σςςςςς» όταν το ψιθυρίζετε σε μέτρια ένταση στο αφτάκι του μωρού έχει τη δύναμη να το κάνει να σταματήσει το κλάμα. Επαναλάβετε το ήχο ξανά και ξανά και μπορεί στο τέλος ακόμα και να αποκοιμηθεί!

Βόλτα με το αυτοκίνητο

Ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά νανουρίζονται όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Βέβαια, για τα μωρά το να τα βάλεις και να τα βγάλεις από το καθισματάκι είναι κόπος, αλλά αν όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει, αξίζει τον κόπο.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Όλοι απολαμβάνουμε ένα χλιαρό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο, γιατί όχι και το μωρό σας; Γεμίστε το μπανάκι του, αφήστε το να παίξει μέχρι να ηρεμήσει και -πού ξέρετε;- όταν βγει υπάρχει ελπίδα να είναι έτοιμο για ύπνο!

Βάλτε τον ανεμιστήρα

Ο μονότονος ήχος σε συνδυασμό με την κυκλική κίνηση ξανά και ξανά συνήθως αρκούν για να τραβήξουν την προσοχή του μωρού και να αρχίσει να το κοιτάζει ξεχνώντας ό,τι ήταν αυτό που το ενοχλούσε μέχρι πριν από λίγο. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να έχουν και τα πολύχρωμα μόμπιλε.

Ικανοποιήστε κάποια ανάγκη του

Τα μωρά κλαίνε συνήθως επειδή πεινάνε, πονάνε, νυστάζουν ή έχουν λερώσει την πάνα τους. Έτσι, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να τα κάνουμε να σταματήσουν είναι να ελέγξουμε ποια είναι η ανάγκη που πρέπει να ικανοποιηθεί για να νιώσουν ευχαριστημένα.

Βγείτε στον καθαρό αέρα

Μερικές φορές αρκεί να ανοίξετε το παράθυρο για να σταματήσει το μωρό να κλαίει. Ακόμα καλύτερα, πάρτε το αγκαλιά και βγείτε στο μπαλκόνι. Οι εικόνες και οι ήχοι της φύσης θα το ηρεμήσουν -αρκεί το μπαλκόνι να μη "βλέπει" σε κάποιον πολύβουο δρόμο!