Print this page

Πώς θα ενυδατώνεται το παιδί σας το καλοκαίρι

Είναι η εποχή που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα παιδί να πίνει νερό σε καθημερινή βάση.
Όμως, είναι καλοκαίρι, τα παιδιά δύσκολα μαζεύονται και εύκολα θα ξεχαστούν με τα παιχνίδια στην παραλία. Ιδιαίτερα όσα είναι κάτω από πέντε χρονών μπορεί να μην ξεχωρίζουν καν ή να μην μπορούν να πουν ότι διψούν. Πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε λοιπόν πως το παιδί σας πίνει αρκετό νερό; Διαβάστε παρακάτω:


Να του υπενθυμίζετε να πίνει νερό πολλές φορές μεσα στη μέρα. Παιδιά από 1-4 ετών χρειάζονται γύρω στα 4-6 ποτήρια νερό την ημέρα όμως περισσότερο από την ηλικία είναι το βάρος, η δραστηριότητα και το κλίμα αυτά που καθορίζουν την ποσότητα που πρέπει να πίνει ένα παιδί

Για να πίνει περισσότερο νερό το παιδί σας χωρίς διαμαρτυρίες μπορείτε : Να προσθέσετε κάποια γεύση. Τα φρέσκα φρούτα δίνουν φυσική, γλυκιά γεύση στο νερό. Δοκιμάστε να φτιάξετε φρουτοπαγάκια: Να κόψετε δηλαδή σε μικρούς κύβους πεπόνι ή καρπούζι, να τους παγώσετε και να ρίχνετε ένα - δύο στο νερό τους πριν το πιουν.

Μπορείτε να δώσετε κίνητρα: Ενα αυτοκόλλητο νικητή κάθε φορά που το παιδί πιεί όσα ποτήρια πρέπει μέσα στην ημέρα, ή να βάλετε έπαθλο ένα όμορφο παγουράκι όταν στο τέλος του μήνα για τον ... πότη νικητή.

Περισσότερο γάλα. Το γάλα όπως συμφωνούν πολλές μελέτες καταπολεμά τη δίψα εξίσου αποτελεσματικά με το νερό. Παράλληλα παρέχει πρωτείνη κα ασβέστιο που τόσο χρειάζεται για την σωστή ανάπτυξη το παιδιού

Μη ξεχνάτε τα λαχανικά. Σίγουρα θα καταφέρετε πολύ πιο δύσκολα ένα παιδί να φάει λαχανικά γι'αυτό ίσως καλύτερα να τα κάνετε χυμό. Λαχανικά με περιεκτικότητα 90% σε νερό είναι το αγγούρι, το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές, το μπρόκολο.

Φτιάξτε την δική σας γρανίτα: Πολύ πιο υγιεινά από του εμπορίου, θα χρειαστείτε μόνο φρέσκα φρούτα και γάλα καρύδας, θα τα βάλετε σε χαρούμενες παγοκύστες και έτοιμο! Προτείνουμε μανγκο, χυμό πορτοκαλιού, μέλι, βανίλια και γάλα καρύδας για το πιο δροσιστικό και γευστικό καλοκαιρινό ποτό!

Δώστε το παράδειγμα. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνει κάτι το παιδί σας είναι να σας δει να το κάνετε και εσείς. Το ίδιο ισχύει και με το νερό. Αν το παιδί σας βλέπει να πίνετε νερό συχνά, θα πίνει και εκείνο.