Print this page

Τα (μοναδικά) 4 είδη δώρων που πρέπει να πάρουμε στα παιδιά

Επιλέξτε σωστά τι θα τους χαρίσετε τα Χριστούγεννα με τον πιο απλό τρόπο.

Οι γιορτές πλησιάζουν κι είναι λογικό να ψάχνουμε τα καλύτερα δώρα για τα παιδιά μας και τα παιδιά των συγγενών και των φίλων μας. Κι ενώ η ποικιλία από παιχνίδια, ρούχα και δεκάδες άλλη είδη που θα μπορούσαν να μπουν σε πακέτο και να βρεθούν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι τεράστια, στην πραγματικότητα αυτό περισσότερο μας μπερδεύει παρά μας διευκολύνει στην επιλογή.

Για να είστε σίγουροι λοιπόν ότι έχετε πάρει δώρα που θα χαροποιήσουν τα παιδιά και δεν θα είναι απλά σπατάλη χρημάτων, ακολουθήστε τον εξής κανόνα:

Πριν βγείτε στα μαγαζιά για να ψωνίσετε, καταγράψτε μια λίστα με τέσσερα διαφορετικά σημεία:

Κάτι που θέλει το παιδί

Κάτι που χρειάζεται το παιδί

Κάτι να ζήσει

Κάτι να διαβάσει

Για κάθε πράγμα που θα βρείτε στην αγορά, αναρωτηθείτε εάν μπορεί να ενταχθεί σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες. Αφού ολοκληρώσετε τη βόλτα σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά που σημειώσατε στη λίστα σας. Αν θέλετε να πάρετε περισσότερα από ένα δώρα για το ίδιο παιδί, φροντίστε το καθένα να ανήκει σε διαφορετική κατηγορία.

Στην κατηγορία «κάτι που θέλει» μπορεί να είναι ένα παιχνίδι που ξέρετε ότι έχει βάλει στο μάτι, αλλά μπορεί να είναι και κάτι άλλο που έχει τύχει να αναφέρει ότι το θέλει πολύ, όπως για παράδειγμα να ξεκινήσει μαθήματα πιάνου. Μερικές άλλες ιδέες στην ίδια κατηγορία μπορεί να είναι ακουστικά, ποδήλατο, κάποιο επιτραπέζιο, ένα πουφ για το δωμάτιό του κ.λπ.

Στην κατηγορία «κάτι που χρειάζεται» εντάσσεται οτιδήποτε έχετε διαπιστώσει ότι θα βελτίωνε την καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, κάποιο αξεσουάρ για ένα χόμπι του, όπως μια καινούρια ρακέτα για τένις ή παπούτσια του μπάσκετ. Μερικά ακόμα πράγματα που ένα παιδί ενδεχομένως χρειάζεται, ανάλογα και με την ηλικία του, είναι ένα καινούριο πάπλωμα, ένα τσαντάκι για το κολατσιό στο σχολείο, μια τσάντα για το laptop του, ένα μπουρνούζι εάν πηγαίνει στο κολυμβητήριο κ.λπ.

Διαμορφώνοντας την κατηγορία «κάτι να ζήσει» έχετε τη δυνατότητα να αφήσετε τη φαντασία σας να εξερευνήσει πιο πρωτότυπες ιδέες για δώρα εμπειρίας, όπως μια επίσκεψη σε ένα θεματικό πάρκο, εισιτήρια για μια παιδική θεατρική παράσταση ή για έναν αγώνα της ομάδας που υποστηρίζει, ένα απόγευμα σε μια αίθουσα μπόουλινγκ κ.ά. Ακόμα κι αν αυτά τα δώρα δεν είναι «εντυπωσιακά» σαν πακέτα, είναι σίγουρο ότι αναπολώντας αυτά τα χρόνια όταν θα έχουν μεγαλώσει, θα είναι εκείνα που τους έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση!

Τέλος, στην κατηγορία «κάτι να διαβάσει» περιλαμβάνονται βιβλία, κόμικς και περιοδικά που ανταποκρίνονται στην ηλικία και τα ενδιαφέροντά του. Ακόμα κι αν τα περισσότερα παιδιά σήμερα δεν αποζητούν ιδιαίτερα τον κόσμο του βιβλίου, είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να τους υπενθυμίζουμε πόσο μαγικός είναι αυτός ο κόσμος -κάτι για το οποίο σίγουρα θα μας ευγνωμονούν αργότερα!