Print this page

Τα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχον γεννηθεί Ιούνιο

Τι λέει η επιστήμη για όσους γεννιούνται τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού 

Υπάρχει μια θεωρία που υποστηρίζει ότι ο μήνας τον οποίο έχουμε γεννηθεί μπορεί να επηρεάσει σε έναν βαθμό την προσωπικότητά μας. Παράγοντρες όπως η έκθεση στο ηλιακό φως τις πρώτες μέρες της ζωής μας ή άλλοι που σχετίζονται ακόμα και με την ενδομήτρια ζωή και επηρεάζονται από την εποχή, θεωρείται ότι σχετίζονται με το ρυθμό ανάπτυξης ενός παιδιού αλλά και με άλλα χαρακτηριστικά του. Να τι προβλέπει η επιστήμη για όσους έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο!

Είναι χαρούμενες προσωπικότητες

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι συνήθως χαρούμενοι και αισιόδοξοι και έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν κατάθλιψη.

Έχουν καλή σωματική υγεία

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heliyon, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιούνιο αναπτύσσονται με εξαιρετικούς ρυθμούς και γίνονται υγιείς ενήλικες. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό σχετίζεται με την άφθονη έκθεσή τους στο φως του ήλιου, ήδη από τις πρώτες μέρες της ζωής τους και, κατά συνέπεια, την επαρκή πρόσληψη βιταμίνης D.

Έχουν έντονη φαντασία

Τα παιδιά που γεννιούνται τον Ιούνιο είναι κατά κανόνα πολύ δημιουργικά και γεμάτα ενδιαφέρουσες ιδέες. Η φαντασία τους είναι πλούσια και χάρη σ’ αυτήν συχνά βρίσκουν τις πιο αναπάντεχες λύσεις σε διάφορα προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που οι πρωτοποριακές ιδέες τους μπορεί να τα βάλουν σε περιπέτειες, αφού δεν διστάζουν να τις πραγματοποιήσουν, ακόμα κι  όταν είναι ριψοκίνδυνες!

Είναι πιθανό να πάρουν βραβείο Νόμπελ!

Δεν λέμε ότι οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές, αλλά σύμφωνα με τη στατιστική είναι περισσότερες από όσες θα είχαν εάν είχαν γεννηθεί οποιοδήποτε άλλο μήνα! Φαίνεται πως η πλειοψηφία όσων έχουν βραβευτεί με Νόμπελ είχε γεννηθεί τον Ιούνιο!

Θα γίνουν ψηλά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μέσα στο καλοκαίρι είναι συνήθως πιο ψηλά σε σχέση με όσα έχουν γεννηθεί τους φθινοπωρινούς και του χειμερινούς μήνες.

Έχουν ταλέντο στις ξένες γλώσσες

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αυτά τα πηγαίνουν αρκετά καλά στο σχολείο και ιδιαίτερα στις ξένες γλώσσες, όπου έχουν ιδιαίτερη έφεση.