Print this page

Το εξώφυλλο της ιταλικής Vogue Ιουνίου σχεδιάστηκε από παιδιά

Το ιταλικό περιοδικό μόδας ζήτησε από παιδιά ηλικίας 2-10 ετών να ζωγραφίσουν τον καινούριο κόσμο μας και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφορεί.

Τα εξώφυλλα των περιοδκών μόδας παραδοσιακά «ανήκουν» σε λαμπερά μοντέλα ή εντυπωσιακές celebrities. Όμως, ο κόσμος αλλάζει και η ιταλική Vogue δείχνει ότι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μιας νέας, διαφορετικής εποχής και σε ό,τι αφορά τα εξώφυλλά της. 

Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αποφασίστηκε το εξώφυλλο του περιοδικού να γίνει από illustrator, αντί για την «παραδοσιακή» φωτογράφιση με μοντέλο, φωτογράφο, μακιγιέρ, στιλίστα κ.λπ. Ο λόγος ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο περιοριζόταν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της δημιουργίας του τεύχους, καθώς κανείς δεν θα χρειαζόταν να ταξιδέψει για να βρεθεί σε κάποιο στούντιο φωτογράφισης για την παραγωγή του εξωφύλλου.. 

https://www.instagram.com/p/B602AOPK0LH/?utm_source=ig_embed

Το εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου ήταν ένα εντελώς λευκό χαρτί - ένα φόρος τιμής στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στην πληττόμενη από τον κορονοϊό χώρα, όπως δήλωσαν οι επικεφαλής του εκδοτικού οργανισμού. 

Vogue Italia' Prints Blank White Cover for April 2020 Issue

Αυτό το μήνα, η ιταλική Vogue καινοτομεί ξανά, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατό παιδιά από 2 έως 10 ετών να γίνουν οι δημιουργοί του εξωφύλλου του τεύχους! Αντλώντας έμπνευση από το κεντρικό άρθρο με τίτλο «Our New World» (Ο καινούριος κόσμος μας) -και εξαιτίας της πρακτικής δυσκολίας για να παραχθεί ένα «κλεσικό» εξώφυλλο, εξαιτίας του lockdown- ζήτησαν από τους μικρούς καλλιτέχνες να αποτυπώσουν τα fashion looks της σεζόν μέσα από τη δική τους μοναδική και φρέσκια ματιά. 

Από τα έργα που συγκέντρωσαν επιλέχθηκαν 8 τα οποία τυπώθηκαν στα 9 διαφορετικά εξώφυλλα με τα οποία κυκλοφορεί το τεύχος Ιαυνίου. 

«Τα παιδιά είναι τα πλέον υποτιμημένα και λιγότερο προφανή θύματα της πανδημίας», σχολιάζει ο διευθυντής του περιοδικού Emanuele Farneti. «Εμείς, ξεκινήσαμε από αυτά για να φανταστούμε πώς θα είναι ο καινούριος κόσμος μας».  

Ο «διάλογος» ανάμεσα στις γενιές συνεχίζεται με στο εσωτερικό του τεύχους, όπου μεταξύ άλλων δημοσιεύεται η επιστολή του 8χρονου Luca ο οποίος προτείνει μια συλλογή ρούχων εξοπλισμένων με δυνάμεις υπερήρωα (!), και η απάντηση του Giorgio Armani, αλλά και η ανοιχτή επιστολή του σχεδιαστή Brunello Cucinelli προς τα εγγόνια του. 

Condé Nast - Children take over Vogue Italia's June issueVogue Italia magazine put on the cover of children's drawings ...LOOK: Vogue Italia commissions children to do their June coversCondé Nast - Children take over Vogue Italia's June issueVogue Italia Magazine June 2020 8 Covers Bundle the CHILDREN issue #Ou