Print this page

Πώς η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού»

Σαν σήμερα 11 Δεκεμβρίου 1946, ιδρύθηκε η UNICEF - United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) για να προσφέρει βοήθεια στα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.

Από τότε ως τώρα στηρίζει και προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου. Παρέχει βοήθεια και στήριξη σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα  και άλλα είδη ανάγκης . Ακόμα παρέχει προγράμματα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και δώρα σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία. Με τη βοήθεια χορηγών διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές.

Συνεχίζει επίσης τα προγράμματά της σε όλο τον κόσμο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.Στην γενέθλια ημέρα της δημιουργίας της UNICEF γιορτάζουμε στην Ελλάδα την ημέρα του παιδιού και τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου όπως αυτά περιγράφονται εδώ: