Print this page

Πώς θα λειτουργούν τα σχολεία στην Αττική από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Τι προβλέπεται για τις ώρες των μαθημάτων, τις απουσίες και ό,τι άλλο αφορά την τηλεκπαίδευση. 

Aπό αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και έως τις 28 Φεβρουαρίου, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στην Αττική θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν προκειμένου να ανασχαιθεί η πανδημία. Εξαίρεση αποτελούν τα σχολεία ειδικής αγωγής που θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία. H λειτουργία βρεφικών και βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών αναστέλλεται για το συγκεκριμένο διάστημα. 

Η τηλεκπαίδευση αφορά την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές (φροντιστήρια ξένων γλωσσών κ.λπ.).

Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης

Το ωράριο των μαθημάτων θα είναι ίδιο με αυτό που ίσχυε από το Νοέμβριο και μέχρι το πρόσφατο άμοιγμα των σχολείων. Δηλαδή, τα μαθήματα θα διενεργούντια πρωινές ώρες για τα γυμνάσια και τα λύκεια και μεσημβρινές για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Παράλληλα, αύριο Πέμπτη από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα αρχίσει και πάλι η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Η παρακολούθηση των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης είναι υποχρεωτική και οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά.