Print this page

Βάφλα και Μότσι | H μαγειρική εκπομπή για παιδιά της Michelle Obama που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαρτίου. 

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει πλέον τη δική της εκπομπή στο Netflix. Η εκπομπή που θα ανέβει στην πλατφόρμα στις 16 Μαρτίου έχει τίτλο «Βάφλα και Μότσι», ενώ έτσι λένε και τις δύο μαριονέτες που θα είναι οι συμπαρουσιαστές της. Η εκπομπή θα απευθύνεται σε παιδιά, αν και όπως λέει η ίδια η Michelle Obama, θα είναι κάτι που θα αρέσει και στους ενήλικες.

Το concept έχει ως εξής: Η Michelle, μαζί με τη Βάφλα και τον Μότσι θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, αναζητώντας τοπικά υλικά και πολιτιστικές εμπειρίες που σχετίζονται με το φαγητό. Θα δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές, θα εξερευνούν τα συστατικά των πιάτων και θα μαγειρεύουν μαζί με διάσημους σεφ, με παιδιά και με νοικοκυρές που συναντούν σε κάθε τόπο.

"Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι με κάτι και είμαι ενθουσιασμένη που μπορώ να σας μιλήσω για αυτό", έγραψε η Michelle στο Instagram, ανακοινώνοντας την υλοποίηση της εκπομπής της. "Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω δύο νέους φίλους μου: Τα ονόματά τους είναι Βάφλα και Μότσι. Και στις 16 Μαρτίου, θα ξεκινήσουμε μια νέα παιδική εκπομπή στο Netflix. Η εκπομπή έχει να κάνει με καλό φαγητό: να το ανακαλύψουμε, να το μαγειρέψουμε, και φυσικά, να το φάμε. Αυτοί οι δύο θα μας οδηγήσουν σε περιπέτειες σε όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουμε νέα συστατικά και να δοκιμάσουμε νέες συνταγές. Τα παιδιά θα το λατρέψουν, αλλά ξέρω ότι οι και ενήλικες θα γελάσουν και θα κρατήσουν και μερικές συμβουλές για την κουζίνα. "

Σύμφωνα με το Netflix, οι Βάφλα και Μότσι είναι δύο καλοί φίλοι που ζούσαν στη «Χώρα του Κατεψυγμένου Φαγητού» και έχουν όνειρο να γίνουν σεφ. Ωστόσο, όλα όσα μαγειρεύουν είναι φτιαγμένα από πάγο, μέχρι που η ιδιοκτήτρια ενός παντοπωλείου (η Michelle Obama) τους προσλαμβάνει «ως τους πιο φρέσκους υπαλλήλους ενός παράξενου παντοπωλείου». Έτσι, βρίσκονται να μαζεύουν πατάτες στις Άνδεις του Περού, να δοκιμάζουν μπαχαρικά στην Ιταλία ή να φτάχνουν Miso στην Ιαπωνία. Μέσα από τις εμπειρίες τους, αυτοί οι περίεργοι εξερευνητές θα αποκαλύψουν το θαύμα του φαγητού και θα ανακαλύψουν ότι κάθε γεύμα είναι μια ευκαιρία να κάνουν νέους φίλους.

Κατά έναν τρόπο, η εκπομπή αυτή είναι συνέχεια της δουλειάς που έχει ήδη ξεκινήσει η Michelle Obama από τότε που ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με στόχο την προαγωγή της υγείας των παιδιών και την υιοθέτηση των κανόνων υγιεινής διατροφής.