Print this page

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Τι έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμοξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων.

Παρόλο που τις προηγούμενες μέρες έκανα λόγο για άνοιγμα ενός μέρους των σχολείων τη Δευτέρα 5 Απριλίου, φαίνεται πως τελικά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου που θα γίνει από την ίδια μέρα έκανε κυβέρνηση και ειδικούς να αλλάξουν γνώμη. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση των νέων μέτρων χαλάρωσης του lockdown, την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για τα σχολεία, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου.

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε να καθυστερήσει η εκ νέου έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης είναι ότι θεωρούν απαραίτητο το άνοιγμα των σχολείων να συνοδεύεται από τη δυνατότητα self test, η διάθεση των οποίων δεν έχει αρχίσει ακόμα αλλά θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από τα φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι η αυτοεξέταση για τον κορονοϊό με self test θα είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές προκειμένου να επιστρέψουν στις τάξεις.

 

Όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, στα θρανία θα επιστρέψουν αρχικά οι μαθητές της Γ' Λυκείου και στη συνέχεια των άλλων τάξεων του λυκείου και του γυμνασίου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, αύριο 2 Απριλίου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Τέλος, όπως έχει ήδη προαναγγείλει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επέκταση του σχολικού έτους έως τα τέλη Ιουνίου, παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απόφαση.