Print this page

Η επιλογή της κατάλληλης τσάντας

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, το ίδιο και η επιδρομή στα μαγαζιά για να εφοδιάσετε το παιδί σας με τον κατάλληλο εξοπλισμό για το σχολείο με κυριότερο όλων την σωστή επιλογή τσάντας. 
Τα παιδιά χρειάζονται τσάντες που θα εφαρμόζουν σωστά, θα επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση και θα προστατεύουν από τραυματισμούς την μέση, τους ώμους, τα σπονδυλική στήλη.

Πότε πρέπει να αγοράσετε άλλη σχολική τσάντα;
Αν παρατηρήσετε πως οι ραφές έχουν χαλαρώσει ή κάποιες έχουν σχιστεί ήδη
Αν το ύφασμα της τσάντας έχει φθαρεί ή έχει τρυπήσει. Μην αποπειραθείτε να το ράψετε γιατί κατά πιθανότητα θα σκιστεί σε άλλο σημείο κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα είναι δύσκολο να βρείτε να την αντικαταστήσετε
Δοκιμάστε αν δουλεύουν τα φερμουάρ μια που λόγω συχνής χρήσης και έκθεσης μπορεί να έχουν χαλάσει.

Όταν αγοράζετε σχολική τσάντα:
Το κατάλληλο σακίδιο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό ή κομψό. Πρέπει να έχει σωστή εφαρμογή και να είναι άνετο πάνω στη πλάτη του παιδιού για να μην προκαλέσει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη.

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος: Το πλάτος ενός σακιδίου πρέπει να είναι σχετικά αναλογικό με αυτόν που θα το φορέσει. Για παράδειγμα, ένα μικρό παιδί δεν πρέπει να επιλέξει ένα σακίδιο μεγέθους ενηλίκου. Επιπλέον, το ύψος του σακιδίου πρέπει να εκτείνεται από περίπου 6 εκατοστά κάτω από το ύψος των ώμων μέχρι την μέση, ή λίγο πάνω.

Ψάξτε για ενσωματωμένα μαξιλάρια στους ιμάντες για περισσότερη άνεση αλλά και για προστασία των ώμων από την υπερβολική πίεση. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται και οι δύο ιμάντες για να κατανέμεται ομοιόμορφα το βάρος του σακιδίου. Η χρήση μόνο ενός ιμάντα προσθέτει επιπλέον βάρος στον ώμο. Οι ρυθμιζόμενοι ιμάντες είναι χρήσιμοι, για τη σωστή τοποθέτηση και ισορροπημένη κατανομή βάρους .

Να προτιμήσετε σακίδια με τσέπες, σχισμές και διαχωριστικά για να διανέμεται ομοιόμορφα το βάρος. Επιλέξτε φερμουάρ που φέρουν πτερύγια από ύφασμα για να κρατήσουν νερό και άλλα στοιχεία έξω από το σακίδιο.Τα βαρύτερα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται πιο κοντά στην πλάτη του ατόμου μέσα στη τσάντα ενώ τα πιο ελαφριά πιο μακριά από το σώμα.

Διατηρήστε το βάρος του σακιδίου στο 15% του σωματικού βάρους του παιδιού σας. Το σακίδιο, καθώς και το περιεχόμενό του, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 15% του βάρους ενός ατόμου: Το γεμάτο σακίδιο ενός παιδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 κιλά, ενώ ένα παιδί που ζυγίζει 27 κιλά δεν πρέπει να κουβαλάει βάρος περισσότερο από 9 κιλά .

Δοκιμάστε πριν από την αγορά σας: Να έχετε μαζί σας μερικά αντικείμενα που κανονικά θα μπουν στην τσάντα, όταν πάτε για την αγορά. Αν σας επιτρέπουν δοκιμάστε τα μέσα στο σακίδιο για να έχετε καλύτερη αίσθηση της κατανομής βάρους

Αν έχει θωρακικούς ή ιμάντες μέσης, βεβαιωθείτε ότι δένουν σωστά στο παιδί σας. Μερικά σακίδια προσφέρουν θώρακα ή ιμάντες μέσης που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στη διανομή του βάρους. Εάν δεν κάθονται σωστά στο παιδί σας, δεν βοηθούν στη διανομή του σωματικού βάρους και μπορεί να οδηγήσουν σε δυσφορία. Μια ζώνη ισχίου πρέπει να τυλίγεται γύρω από τους γοφούς του παιδιού σας. Ένας ιμάντας στήθους θα πρέπει να ρυθμιστεί για να φέρει τους ιμάντες ώμου έτσι ώστε οι βραχίονες να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.Το ύψος του ιμάντα στο στήθος πρέπει να τοποθετείται εκεί όπου είναι το πιο άνετο για το παιδί.

Να λάβετε υπόψη το προσωπικό στυλ του παιδιού σας. Ενώ η σωστή εφαρμογή και η καλή ποιότητα είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες που πρέπει να αναζητήσετε, το στυλ εξακολουθεί να είναι ένα στοιχείο που πρέπει να έχετε κατά νου. Θέλετε να ξέρετε ότι στο παιδί σας αρέσει πραγματικά το σακίδιο που θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του έτους.