Print this page

Fashion Boom

Κι εκεί ανάμεσα σε ραντεβού με το γιατρό σου, επαναληπτικές ιατρικές εξετάσεις, χάπια για το σίδηρο, ασβέστιο και άλλα απαραίτητα για τον οργανισμό, σε παίρνει το παράπονο κι αναρωτιέσαι: εγκυμονούσα, καλοντυμένη και με στυλ γίνεται;

Ηρέμησε μέλλουσα μανούλα κι όλα γίνονται! Για κοίταξε την κοιλίτσα σου, ναι αυτό ακριβώς εννοώ! Ένα μικρό θαύμα παίρνει σάρκα και οστά (στην κυριολεξία) την ίδια στιγμή που εσύ καταμετράς τα ρούχα της ντουλάπας σου που πια δεν σου κάνουν.

Εντάξει τα χαμηλοκάβαλα στενά τζινάκια σου σε κόβουν και αφήνουν ακάλυπτη κι εκτεθειμένη την στρογγυλεμένη σου κοιλίτσα. Τα κολλητά κι αποκαλυπτικά σου τοπάκια - το ίδιο. Τα βραδινά σου σύνολα, που πάντοτε φρόντιζες να ακολουθούν τις τάσεις της μόδας, απλά δεν μπαίνουν γιατί…είναι ένα-δυο-πέντε νούμερα μικρότερα. Τα ψηλοτάκουνα γοβάκια, πέδιλα, πλατφόρμες και peep toe που άλλοτε σου χάριζαν extra πόντους και στυλ, τώρα κάνουν το περπάτημα δύσκολο καθώς σου εξασφαλίζουν βήματα ασταθή και πόνους στη μέση. Μην απελπίζεσαι…

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να ανασυγκροτηθεί και να μάθει να λειτουργεί μέσα στο νέο σου σώμα. Το σώμα που θα αλλάζει και θα φουσκώνει για εννέα μήνες και που καλά θα κάνεις να το προσέχεις και να το φροντίζεις όπως η περίσταση απαιτεί.

Και για να ξαναγυρίσουμε στα της μόδας, φρόντισε να ντύνεσαι με ρούχα άνετα και βολικά. Κανείς δεν θέλει να στριμώχνεται και να ασφυκτιά μέσα στα ρούχα του πόσο μάλλον εσείς! Εσύ και το μωρό σου δηλαδή. Διάλεξε υφάσματα ποιοτικά, μαλακά, που αναπνέουν και γραμμές χαλαρές. Να προσέχεις τα λάστιχα από παντελόνια, φόρμες ή και φούστες να έρχονται κάτω από την κοιλίτσα και να μην σφίγγουν, απλά να συγκρατούν το ρούχο στη θέση του. Στην περίπτωση που το λάστιχο του ρούχου είναι φαρδύ – τότε ναι – επιτρέπεται να ανέβει πάνω στην κοιλίτσα και να την αγκαλιάσει τρυφερά.

Την ίδια προσοχή χρειάζεται να δώσεις και στα εσώρουχα: βαμβακερά υφάσματα που αναπνέουν και χαϊδεύουν το κορμί, μαλακά λάστιχα, όχι μπανέλες και προς Θεού φρόντισε να πάρεις το σωστό νούμερο. Ξέχνα τι νούμερο ήσουν πριν την εγκυμοσύνη. Προσαρμόσου στη νέα κατάσταση και μη διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια της πωλήτριας για να βρεις το νούμερο και τη γραμμή που σου ταιριάζει.

Τα παπούτσια που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη είναι σαφώς τα αθλητικά και εκείνα με χαμηλό τακούνι. Δεν θα πω τα εντελώς ίσια παπούτσια γιατί είναι γεγονός πως κουράζουν την πτέρνα και το πέλμα. Ένα τακουνάκι 3 έως το πολύ 5 εκατοστά είναι θηλυκό, ανεκτό και βοηθά το σώμα να έχει καλύτερη στάση. Τα ψηλά, ιδιόρρυθμα παπούτσια σου, αν δεν γίνεται να τα αποχωριστείς, μπορείς να τα φορέσεις σε ειδικές περιστάσεις (γάμους, βαπτίσεις και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις) για λίγη ώρα και χωρίς να περπατήσεις ιδιαίτερα.

Όσο για το πόσο στυλάτη μπορεί να είναι η γκαρνταρόμπα σου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σου πως μπορεί να είναι όσο στυλάτη εσύ αποφασίσεις. Κατ’ αρχήν ψάξε πολύ καλά στην ντουλάπα σου και στη ντουλάπα του αγαπημένου σου γιατί μπορεί να ξεθάψεις πραγματικούς θησαυρούς. Ναι, εκείνη η φαρδιά πουκαμίσα που είχες βάλει πίσω-πίσω, τα βαμβακερά κολάν σου, οι μακριές χουχουλιάρικες ζακέτες σου, τα καρό του πουκάμισα και τα φαρδιά funky t-shirt του, μπορούν να σου εξασφαλίσουν μια πρώτης τάξεως νέα γκαρνταρόμπα.

Επιπλέον υπάρχουν πολλές εταιρείες που έχουν ξεχωριστή σειρά για μέλλουσες μαμάδες η οποία ανανεώνεται κάθε σεζόν ακολουθώντας τις επιταγές της μόδας.

Κι αν είσαι εξοικειωμένη με το on-line shopping τότε οφείλεις να ανακαλύψεις τα καταστήματα με ξεχωριστή κατηγορία για ρούχα εγκυμοσύνης κι έτσι μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου από την άνεση του σπιτιού σου, χαλαρά, όποια ώρα σε βολεύει. Συμβουλή: επισκέψου τα πιο γνωστά on-line καταστήματα του εξωτερικού (ξέρεις εσύ) γιατί εκεί θα βρεις τεράστια ποικιλία και πολύ καλές τιμές!

Και μην ξεχνάς πως αυτή την ξεχωριστή περίοδο της ζωής σου, μπορείς να την κάνεις ακόμη πιο ξεχωριστή και με το ντύσιμό σου! Εννοείται πως το ροζ και το γαλάζιο έχουν την τιμητική τους, φιόγκοι και μπιχλιμπίδια επιβάλλονται και

t-shirts με ευφάνταστα moto, παιδικές στάμπες και αγαπημένα cartoon θα σου φτιάξουν τη διάθεση! Το στοιχείο όμως που θα σε βοηθήσει να κλέψεις την παράσταση είναι το πλατύ σου χαμόγελο! Παραδέξου το λοιπόν, είσαι στα καλύτερά σου! Μπράβο κούκλα μου!

Δήμητρα Μπελόκα