Print this page

6 tips για να φαίνεστε πιο ωραία με μαγιό!

Το «μυστικό» είναι να επιλέξετε εκείνο το μαγιό που θα σας κάνει να δείχνετε και να νιώθετε υπέροχα.

Ήρθε ο καιρός για τα πρώτα μπάνια; Επιλέξτε το ιδανικό για το σώμα σας μαγιό και περπατήστε μέχρι τη θάλασσα γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Επιλέξτε ένα που σας εφαρμόζει σωστά

Βεβαιωθείτε ότι το μαγιό σας είναι στο νούμερό σας και εφαρμόζει σωστά στο κορμί σας χωρίς να αφήνει να σας «πετάνε» διάφορα παχάκια. Είναι σημαντικό να νιώθετε άνετα όταν το φοράτε. Υπολογίστε ότι τα μαγιό πρέπει να είναι συνήθως ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που φοράτε στα ρούχα. Εάν όμως διαπιστώσετε ότι αυτό το νούμερο σας στενεύει στο στήθος ή την περιφέρεια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το μεγαλύτερο -από το να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα κάνετε σκληρή δίαιτα μέχρι να βγείτε στην παραλία.

Τραβήξτε την προσοχή στα πιο ελκυστικά σημεία σας

Όλες μας έχουμε πάνω στο σώμα μας σημεία που θέλουμε να είναι πάντα καλυμμένα. Έχουμε όμως κι άλλα που θεωρούμε ότι είναι το ατού της εμφάνισής μας, όπως ένα ωραίο μπούστο ή η λεπτή μέση. Το κόλπο για να τα αναδείξουμε είναι να επιλέξουμε ένα μαγιό με έντονο χρώμα και σχέδια στα σημεία που θέλουμε να φαίνονται περισσότερο και πιο σκούρες αποχρώσεις εκεί που θέλουμε να μην τραβήξουμε την προσοχή όσων μας βλέπουν.

afc27d361c30fd54088cdbbd2cf6e027

Φορέστε ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σας

Εσείς γνωρίζετε τη σιλουέτα σας καλύτερα από τον καθένα και σίγουρα ξέρετε ποια σχέδια σε μαγιό μπορούν να την αναδείξουν και ποια όχι. Γι' αυτό, ακόμα κι αν στη μόδα είναι τα μικροσκοπικά μπικίνι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την ακολουθήσετε αν ξέρετε ότι ένα ολόσωμο σάς ταιριάζει καλύτερα. Στην αγορά θα βρείτε τόσο μεγάλη ποικιλία σε μαγιό που είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ένα που σας κολακεύει. Εάν έχετε μεγάλο στήθος επιλέξτε ένα με σουτιέν με φαρδιές ράντες που θα σας υποστηρίζει καλύτερα. Για να κρύψετε την κοιλίτσα μπορείτε να βάλετε ένα ημίσωμο, δηλαδή ένα ολόσωμο που «κόβει» στα πλαϊνά, ενώ στα μπικίνι μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικό τοπ και σλιπ (π.χ. σουτιέν τριγωνάκι και φαρδύ σλιπ) για να καλύψετε την περιφέρεια.

Επιλέξτε σωστά την ημέρα που θα πάτε να αγοράσετε μαγιό

Καλό θα ήταν να μην πάτε στα μαγαζιά για μαγιό μια μέρα που έχετε φάει ένα τεράστιο γεύμα ή που περιμένετε περίοδο και νιώθετε φουσκωμένη. Η ιδανική ώρα είναι πρωί, με σχετικά άδειο στομάχι, ώστε να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κοιτώντας τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Εάν έχετε φροντίσει να βάλετε μια κρέμα self tan δυο τρεις μέρες πριν, θα νιώθετε ακόμα καλύτερα ψωνίζοντας για μαγιό!

Φορέστε σταδιακά όλο και πιο έντονα χρώματα

Εάν σας αρέσουν τα φωτεινά, έντονα χρώματα στα μαγιό, είναι καλή ιδέα να πάρετε ένα τέτοιο αλλά να μην το φορέσετε από τα πρώτα μπάνια όταν το δέρμα σας είναι ακόμα άσπρο. Τα ουδέτερα χρώματα, όπως το καφέ και το μπεζ, αλλά και τα πιο σκούρα (μαύρο, μπλε) δείχνουν καλύτερα σε όχι και τόσο μαυρισμένες επιδερμίδες. Όταν αποκτήσετε λίγο χρώμα μπορείτε να αρχίσετε να φοράτε μαγιό σε πιο έντονες αποχρώσεις.

e916f211fb25e198a385b7b4fa71b82c 1

Μην βιαστείτε να επιλέξετε μαγιό

Μην περιοριστείτε σε ένα στυλ που φοράτε χρόνια, αλλά δοκιμάστε πολλά διαφορετικά για να δείτε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα -δοκιμάστε ακόμα κι αυτά που πιστεύετε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείχνουν ωραία πάνω σας, ίσως εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Επίσης, δοκιμάστε και διαφορετικά νούμερα. Η μία εταιρεία μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις από την άλλη στα μεγέθη, οπότε μην θεωρήσετε ότι κάτι σας κάνει επειδή είναι το «νούμερό σας». Το ιδανικό μαγιό είναι αυτό που κρατάει την κοιλιά επίπεδη και ανασηκώνει ελαφρά το στήθος.