Print this page

7 τρόποι να φορέσετε τα «κανονικά» ρούχα σας στην εγκυμοσύνη

Ποιος είπε ότι πρέπει να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε καινούρια ρούχα που θα φορέσετε μόνο λίγους μήνες;

Το να βρει μια γυναίκα το ιδανικό στυλ για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση. Κάτι που το σώμα αλλάζει κάθε τόσο, κάτι που το μπάτζετ είναι αναγκαστικά περιορισμένο, για περισσότερες γυναίκες το ερώτημα «τι να βάλω σήμερα;» είναι  περισσότερο αγωνιώδες στην εγκυμοσύνη από οποιαδήποτε άλλη φάση της ζωής τους. Κι όμως! Δεν χρειάζεται ούτε να ξοδέψετε χρήματα ούτε να ψάχνετε με τις ώρες στα μαγαζιά για να βρείτε κάτι που να σας κολακεύει έστω και ελάχιστα για να φορέσετε αυτούς τους μήνες. Όλα όσα έχετε ανάγκη βρίσκονται ήδη στη ντουλάπα σας! Το μόνο που θα κάνετε είναι οι σωστές επιλογές και μερικές μικρές μετατροπές, ακολουθώντας το παράδειγμα των πιο γνωστών fashion bloggers!

Κάντε μια έρευνα σε βάθος της… ντουλάπας σας!

jeans8

Πιστεύετε ότι δεν έχετε τίποτα που μπορεί να χωρέσει στο καινούριο μέγεθος της σιλουέτας σας; Κάνετε λάθος! Μια μικρή… ανασκαφή στα συρτάρια και τα ντουλάπια σας θα σας πείσει ότι διαθέτετε κάποια παντελόνια που σας ήταν φαρδιά κι έχετε χρόνια να φορέσετε ή μια τουνίκ που θα βάλατε ποτέ γιατί σας έκανε να δείχνετε πιο παχιά… Ή εκείνο το τζιν που δεν φορούσατε γιατί είναι υπερβολικά χαμηλόμεσο και φοβόσασταν να σκύψετε! Βγάλτε από τη ντουλάπα οτιδήποτε είναι αρκετά φαρδύ ή αρκετά ελαστικό. Επίσης, όλα τα T-shirts που είναι αρκετά μακριά, τα πλεκτά φορέματα, τις φούστες από ελαστικό ζέρσεϊ, τα κολάν με μαλακό λάστιχο και οποιοδήποτε παντελόνι εφαρμόζει όμορφα στους γοφούς ακόμα κι αν δεν κουμπώνουν πάνω-πάνω (έχουμε λύση γι’ αυτό). Αυτά είναι τα ρούχα που θα φορέσετε τους επόμενους μήνες. 

Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι μαλλιών για να κλείσετε το τζιν σας

jeans1

Εάν το μόνο πρόβλημα που έχετε με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι είναι ότι μπορείτε να κουμπώσετε το επάνω κουμπί, ακολουθήστε αυτό το «κλασικό» κόλπο που θα σας βοηθήσει να το μεγαλώσετε όσα νούμερα θέλετε. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά το οποίο θα περάσετε μέσα από την κουμπότρυπα και στη συνέχεια θα περάσετε τη μια άκρη του μέσα στην άλλη, στερεώνοντάς το με θηλιά. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε το άλλο μέρος της θηλιάς γύρω από το κουμπί για να στερεωθεί το παντελόνι. Φορέστε το με μια μακριά μπλούζα (ή ακόμα και με ένα μίνι φόρεμα) για να μην φαίνεται. 

Φορέστε τα παντελόνια σας ξεκούμπωτα (αλλά χωρίς να το καταλάβει κανείς)!

jeans3

Στα καταστήματα που πωλούν ρούχα εγκυμοσύνης και στα σχετικά sites στο ίντερνετ (όπως για παράδεγμα εδώ!) θα βρείτε τις λεγόμενες «belly belts», δηλαδή φαρδιές ζώνες από ελαστικό ύφασμα τις οποίες φοράτε έτσι ώστε να καλύπτουν το κάτω μέρος της κοιλιάς (και το ξεκούμπωτο παντελόνι σας). Χάρη στις ζώνες αυτές μπορείτε να συνδυάσετε τα παντελόνια –ή και τις φούστες σας- ακόμα και με τα παλιά σας μπλουζάκια, όσο στενά και κοντά κι αν είναι γιατί μπορείτε να καλύπτετε όσο μέρος της κοιλιάς θέλετε με τη belly belt. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξετε εκείνες που ταιριάζουν στο δικό σας στυλ. 

Αξιοποιήστε τα πουκάμισα και τα σακάκια σας

jeans7

Λατρεύετε τα πουκάμισα αλλά αυτά που έχετε έχουν αρχίσει να μην κλείνουν καλά; Σε πρώτη φάση, μπορείτε να ενώσετε εσωτερικά τα μπροστινά κομμάτια (εκεί όπου βρίσκονται τα κουμπιά και οι κουμπότρυπες) με κολλητική ταινία διπλής όψης ώστε να μην υπάρχουν αντιαισθητικά ανοίγματα ανάμεσα στα κουμπιά εξαιτίας του συνεχώς αυξανόμενου μπούστου σας! Αυτό το κόλπο, δυστυχώς, δεν μπορεί να σας καλύψει και στους τελευταίους μήνες, όπου θα είναι μάλλον αδύνατον να κουμπώσετε το πουκάμισο, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα φοράτε ξεκούμπωτα, πάνω από εφαρμοστά T-shirts για να δώσουν έναν πιο σοφιστικέ αέρα στο στυλ σας. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα σακάκια σας: ένα κομψό, εφαρμοστό μπλέιζερ πάνω από ένα στενό μπλουζάκι θα αναβαθμίσει κάθε εμφάνισή σας!

Δημιουργήστε μερικά «στρατηγικά» ανοίγματα

jeans9

Έχετε αρχίσει να νιώθετε ότι το καλσόν σας πιέζει στην κοιλιά; Κάντε μια μικρή κάθετη ψαλιδιά στο μπροστινό μέρος –μετά τη γέννα, απλά θα το ράψετε με λίγη κλωστή και βελόνα και θα γίνει ακριβώς όπως πριν. Εναλλακτικά μπορείτε να φοράτε τα καλσόν και τα κολάν που είχατε πριν την εγκυμοσύνη, διπλώνοντας τη μέση έτσι ώστε να εφαρμόζουν κάτω από την κοιλιά.  

Προσθέστε μια ζώνη για περισσότερη κομψότητα

jeans10

Καλά τα φαρδιά φορέματα που είχατε και πριν την εγκυμοσύνη, όμως το πρόβλημα είναι ότι τότε έδειχναν επάνω σας ανέμελα και αεράτα ενώ τώρα δείχνουν σαν… να έχετε τυλίξει γύρω σας το τεντόπανο! Ο πιο απλός τρόπος να προσθέσετε κομψότητα σε ένα τέτοιο φόρεμα και να αποφύγετε να δείχνετε σαν να έχετε πάρει 40 κιλά (!) είναι να βάλετε μια λεπτή ζώνη ακριβώς πάνω από εκεί που ξεκινάει η κοιλίτσα σας. 

Επιλέξτε τα σωστά εσώρουχα

jeans4

Από όλα αυτά που έχετε στα συρτάρια σας, ήρθε η ώρα να φορέσετε σε καθημερινή βάση τα πιο σέξι! Προτιμήστε τα πιο μικροσκοπικά και χαμηλά σλιπ στα οποία τα λάστιχα ακουμπούν κάτω από την κοιλιά. Δεν θα σας πιέζουν και θα νιώθετε και πιο σέξι! Σε ό,τι αφορά τα σουτιέν, μια καλή λύση είναι να προμηθευτείτε τις ειδικές ταινίες που αυξάνουν το μήκος (μπορείτε να βρείτε εδώ), εφόσον τα cup σας είναι ακόμα άνετα. 

Διαβάστε κι εδώ 5 κανόνες για μια εγκυμοσύνη με στυλ!