Print this page

Πριν ψωνίσετε ρούχα εγκυμοσύνης σκεφτείτε...

Μερικά χρήσιμα tips για να είστε κομψή και άνετη όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης, χωρίς να ξοδευτείτε. 

Με το που ανακοινώσατε ότι είστε έγκυος, αρχίσατε να δέχεστε ένα σωρό συμβουλές: για τη διατροφή σας, τον τοκετό, το πώς θα μεγαλώσετε το παιδί, το στυλ σας. Ειδικά γι' αυτό το τελευταίο, καμία συμβουλή δεν θα σας φανεί τόσο χρήσιμη όσο αυτές που ακολουθούν:

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε, ρίξτε πρώτα μια ματιά στη ντουλάπα σας

Επειδή η μέση σας έχει αρχίσει να ανοίγει και η κοιλίτσα να μεγαλώνει, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ρούχα που φορούσατε μέχρι τώρα είναι πλέον άχρηστα. Τα φαρδιά μπλουζάκια και τα άνετα φορέματα σε γραμμή αμπίρ ή από ελαστικά υφάσματα μπορούν να φορεθούν μέχρι την ημέρα του τοκετού. Δείτε κι εδώ πώς μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα πολλά από τα ήδη υπάρχοντα ρούχα σας στο καινούριο σας μέγεθος...

Βρείτε τουλάχιστον ένα τζιν παντελόνι εγκυμοσύνης που σας ταιριάζει

Όπως στην «κανονική» γκαρνταρόμπα έτσι και στη ντουλάπα μιας εγκύου το τζιν παντελόνι είναι ένα από τα πλέον βασικά κομμάτια-κλειδιά Επειδή συνδυάζεται με δεκάδες διαφορετικά στυλ top και φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ, το να αγοράσετε ένα με καλή εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένο για εγκύους δεν είναι σπατάλη -είναι επένδυση!

Μην προσπαθείτε να φορέσετε ρούχα που σας στενεύουν

Το να χωρέστε το πληθωρικό μπούστο σας σε ένα στενό μπλουζάκι μπορεί να είναι εφικτό προσωρινά όμως αργά ή γρήγορα θα σας κάνει να νιώθετε δυσφορία. Εξάλλου, είναι η μοναδική περίοδος της ζωής σας που μπορείτε να είστε περήφανη που παίρνετε βάρος -είναι για καλό σκοπό. Επιλέξτε τα ρούχα σας με βασικό κριτήριο την άνεσή σας. Και μην παραλείψετε να εφαρμόσετε αυτόν τον κανόνα και σε ό,τι αφορά τα εσώρουχα!

Επιλέξτε ρούχα που θα μπορείτε να φοράτε και μετά

Τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό θα χρειαστείτε άνετα, φαρδιά ρούχα που θα σας βοηθούν να νιώθετε άνετα και θα σας διευκολύνουν και με το θηλασμό. Έτσι, θα κάνετε απόσβεση στα φαρδιά μπλουζάκια και τις μακριές ζακέτες που θα αγοράσετε τώρα!

Αγοράστε καινούρια σουτιέν

Το μέγεθος του στήθους σας είναι αναπόφευκτο να αλλάξει, οπότε είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να πάρετε καινούρια σουτιέν. Κι επειδή θα αργήσει να επιστρέψει στο παλιό του μέγεθος (μέχρι μετά τον αποθηλασμό) θα τα φορέσετε για πολλούς μήνες, γι' αυτό φροντίστε να είναι καλής ποιότητας και να εφαρμόζουν καλά.

Φροντίστε όλα τα ρούχα σας να ταιριάζουν με αθλητικά παπούτσια

 

Επειδή αυτά είναι που θα φοράτε (σχεδόν) κάθε μέρα! Εξάλλου, η μόδα θέλει τα sneakers να συνδυάζονται ακόμα και με βραδινά φορέματα. Να, μια αγορά που δεν θα σας απογοητεύσει!