Print this page

Η φίλη σε ώρα ανάγκης φαίνεται!

Τι να προσφέρετε στη φίλη που μόλις γέννησε το δεύτερο της παιδί

Η απόκτηση του πρώτου παιδιού σε μια οικογένεια εκτός από ανυπέρβλητη χαρά, φέρνει πολλές αλλαγές στη καθημερινότητα. Είναι ο καιρός που συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να βοηθήσουν τους νέους γονείς να ανταποκριθούν στις ανάγκες που έχουν προκύψει. Τι γίνεται λοιπόν όταν έρχεται το δεύτερο παιδί; Αν λάβετε υπόψη σας πως μαζί με το δεύτερο παιδί έρχονται επιπλέον αλλαγές τότε θα καταλάβετε πως η φίλη σας ως νέα μαμά δύο πλέον παιδιών, χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε. Τι μπορεί να περιλαμβάνει μια «βοηθητική επίσκεψη» στο σπίτι της φίλης που έφερε στο κόσμο δεύτερο παιδί;

Είδη διατροφής

Ο φρέσκος, μυρωδάτος καφές θα εκτιμηθεί δεόντως. Το ίδιο και ένα ευωδιαστό τσάι ή όποιο ποτό της αρεσκείας της νέας μητέρας. Ένα μαγειρεμένο φαγητό για την οικογένεια είναι επίσης μια πολύ ωραία ιδέα καθώς και μια βόλτα στο μανάβη της γειτονιάς για φρέσκα φρούτα, λαχανικά. Αν σας αρέσει η μαγειρική και έχετε χρόνο μπορείτε να φτιάξετε και να πάτε στην οικογένεια ένα ωραίο κεηκ, τσιζκεηκ ή κάποια πίτα. Το σπιτικό φαγητό είναι ιδανική λύση για την άυπνη μητέρα και την υπολοιπη οικογένεια.

Δράσεις για  μητέρα ή νήπια

Προσφερθείτε να μείνετε με το μικρό για να δώσετε χρόνο στη φίλη σας να περάσει χρόνο με το μεγαλύτερο ακόμα και αν αυτό σημαίνει να πάει μόνο μια βόλτα το τετράγωνο. Ακόμα καλύτερα αν φροντίσετε και τα δύο παιδιά για καμιά ώρα για να βγει η φίλη σας μόνη της. Αν η φίλη σας έχει ενοχές που το μεγαλύτερο παιδί περνάει αναγκαστικά περισσότερη ώρα μπροστά σε κάποια οθόνη (τηλεόρασης, παιχνιδιού κ.ο.κ.) τότε προσφερθείτε να παίξετε μια ώρα μαζί του κάποιο διαδραστικό παιχνίδι ή μπορείτε να πάτε έξω σε κάποια παιδική δραστηριότητα.

Άνετα Ρούχα

Η φίλη σας θα έχει φυλάξει κάποια ρούχα από την πρώτη γέννα, είναι όμως τόσο ανανεωτικό να φοράς κάτι καινούργιο! Μπορείτε να της φέρετε άνετες παντόφλες, ρούχα εγκυμοσύνης από το αγαπημένο της brand ή πολύ μαλακές και άνετες φόρμες.
Αν μέσα στο δώρο η φίλη σας βρει και είδη ομορφιάς για μαμάδες (κρέμα για τις ραγάδες, μάσκες ομορφιάς κ.λ.π.) σίγουρα θα το εκτιμήσει ιδιατέρως! 

Τα απαραίτητα

Σίγουρα τα μωρουδιακά είναι πολύ χαριτωμένα και δύσκολα αντιστεκόμαστε στον πειρασμό να μην τα κάνουμε δώρο. Όμως σκεφτείτε πριν τα αγοράσετε εκτός εάν είστε σίγουρη πως η φίλη σας τα χρειάζεται για το νεογέννητό της.
Επίσης καλύτερα να σκεφτείτε πρακτικά δώρα τέτοιου είδους: Δεν υπάρχει γονιός που θα αρνηθεί έξτρα πάνες, μωρομάντηλα και άλλα τέτοια απαραίτητα.