Print this page
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 09:17

Tips για να βγουν τέλειες οι σχολικές φωτογραφίες του παιδιού Featured

Written by
Rate this item
(2 votes)

Θυμάστε τις φωτογραφίες που βγάζαμε στο νηπιαγωγείο, καθισμένοι στο θρανίο με φόντο τον παγκόσμιο άτλαντα, κρατώντας στο δεξί χέρι (ναι, ακόμα και οι αριστερόχειρες) ένα μολύβι και κάνοντας ότι γράφουμε σε ένα τετράδιο; Ή την άλλη, στο δημοτικό, με όλους τους μαθητές της τάξης και στην άκρη τη δασκάλα που φορούσε τα καλά της, μπροστά στις σκάλες της κεντρικής εισόδου ή –σε πιο εξτρίμ περιπτώσεις- πίσω από μια καμήλα (!) που πόζαρε ξαπλωμένη σε πρώτο πλάνο. Ή μήπως δεν θέλετε καν να τις θυμάστε, επειδή τα μαλλιά σας ήταν χάλια, τα γυαλιά σας φορεμένα στραβά και ο λεκές από το σοκολατούχο γάλα στον άσπρο γιακά σας τραβούσε τα βλέμματα περισσότερο από το αμήχανο χαμόγελό σας;

Μιας και κάποια από τις επόμενες ημέρες θα έρθει η στιγμή που θα πάρετε στα χέρια σας το σημείωμα που θα σας ενημερώνει ότι πρόκειται να γίνει η φωτογράφηση στο σχολείο του παιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι οι δικές του φωτογραφίες θα είναι από αυτές που θα θέλει να βλέπει και να θυμάται για πάντα, ακολουθώντας μερικά απλά tips:

 

- Εκείνη την ημέρα, δώστε στο παιδί να φορέσει ένα αγαπημένο ρούχο με το οποίο νιώθει άνετα. Αποφύγετε τις μπλούζες με κουμπωμένο γιακά ή στενή λαιμόκοψη που μπορεί να το κάνουν να αισθ΄πανεται  ότι «πνίγεται», τα μάλλινα υφάσματα που ίσως του προκαλούν φαγούρα και τα πολύ εντυπωσιακά σχέδια και logos που θα κάνουν να φαίνεται σαν να πρωταγωνιστεί η μπλούζα και όχι το παιδί. Αν γνωρίζετε ποιο θα είναι το φόντο της φωτογράφησης, μπορείτε να διαλέξετε ένα ρούχο που να λειτουργεί συμπληρωματικά, όπως μια μπλούζα με έντονο χρώμα σε ένα ουδέτερο φόντο (π.χ. αν φωτογραφηθεί μπροστά από τον πίνακα) ή μια πιο «ήσυχη» επιλογή αν το background είναι πιο πληθωρικό (π.χ. η αφίσα με τον παγκόσμιο άτλαντα).

- Το πιο συχνό «πρόβλημα» αυτών των φωτογραφιών είναι τα μαλλιά, καθώς είναι δύσκολο για τα παιδιά να διατηρήσουν το χτένισμα τους ανέπαφο από το πρωί που θα το φτιάξετε μέχρι την ώρα της φωτογράφησης. Καλό θα ήταν να τα έχετε πάει στο κομμωτήριο μια-δυο εβδομάδες πριν τη συγκεκριμένη ημέρα, ώστε το κούρεμά τους να στρώνει όμορφα χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Το προηγούμενο βράδυ, λούστε το και στεγνώστε τα μαλλιά πριν κοιμηθεί για να μην ξυπνήσει με τα τσουλούφια να «πετάνε» στη μία μεριά. Το πρωί χρησιμοποιήστε λίγο αφρό ή τζελ για να σταθεροποιήσετε το χτένισμα, αλλά μην υπερβάλετε… Το ζητούμενο είναι το look του παιδιού να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Εάν είναι κοριτσάκι με κατσαρά μαλλιά, βρέξτε τα λίγο το πρωί πριν φύγει για το σχολείο και στεγνώστε τα με τη φυσούνα του  σεσουάρ για να σχηματιστούν όμορφες μπούκλες. Γενικά, αποφύγετε τις σφιχτές αλογοουρές και τα χτενίσματα που απαιτούν τα μαλλιά «κολλημένα» στο πλάι ή στην κορυφή γιατί είναι πιθανό να κάνουν το κεφάλι του παιδιού να φαίνεται κάπως «περίεργο» στη φωτογραφία.

- Βεβαιωθείτε ότι εκείνη την ημέρα το παιδί σας δεν θα φάει στο σχολείο κάτι με το οποίο είναι εύκολο να πασαλείψει τα ρούχα του. Αποφύγετε να του δώσετε για κολατσιό πορτοκαλάδα, γιαούρτι και οτιδήποτε είναι γεμιστό με σοκολάτα. Εάν τρώει και το μεσημεριανό στο σχολείο αποφύγετε οτιδήποτε έχει σάλτσα, ντομάτα και μπορεί να κολλήσει στα δόντια (π.χ. μαρούλι, μπρόκολο, καλαμπόκι κ.λπ.) κυρίως εάν το παιδί φοράει σιδεράκια!

- Δώστε στο παιδί συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα σταθεί μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Εξηγήστε του ότι πρέπει να κοιτάζει ευθεία μπροστά, να αφήνει τα χέρια να κρέμονται χαλαρά, να μην καμπουριάζει και να χαμογελάει με φυσικότητα, όχι σφιγμένα. Μπορείτε αν θέλετε να του πείτε μια αστεία ιστορία και να του ζητήσετε να φέρει αυτή τη σκηνή στο μυαλό του λίγο πριν το «κλικ» ώστε η έκφρασή του να είναι χαρούμενη με ένα φυσικό τρόπο. Εάν φοράει γυαλιά, είναι προτιμότερο να του ζητήσετε να τα βγάλει, ώστε να φαίνονται καλύτερα τα μάτια του.

 

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, οι πιθανότητες είναι ότι θα πάρετε σε μερικές μέρες στα χέρια σας μια φωτογραφία που θα θέλετε να μεγεθύνετε και να κρεμάσετε στο σαλόνι σας. Εάν πάλι η προσπάθεια δεν στεφθεί με επιτυχία, μην αγχώνεστε… Θα τα καταφέρετε καλύτερα του χρόνου!

Read 7078 times Last modified on Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 09:18
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni

Related items