Print this page
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 15:41

8 «εγκλήματα» που όλοι οι κομμωτές θα ήθελαν να σταματήσετε να κάνετε στα μαλλιά σας Featured

Written by
Rate this item
(1 Vote)
Κόψτε άμεσα αυτές τις κακές συνήθειες για το καλό των μαλλιών σας!

Πόσα λάθη μπορεί να κάνει μια γυναίκα με τα μαλλιά της; Το μόνο που έχει να κάνει είναι να λουστεί, να χτενιστεί, να τα στεγνώσει, να τα φτιάξει λίγο, ίσως και να κάνει μια αλογοουρά ή ένα χαλαρό κότσο. Κι όμως, κάπου ανάμεσα σ' αυτές τις τόσο απλές, καθημερινές διαδικασίες συχνά κάνουμε μερικά λαθάκια που μας στερούν την ευκαιρία να διατηρήσουμε τα μαλλιά μας λαμπερά, γερά και υγιή -όπως αυτά που ζηλεύουμε στις διαφημίσεις. Να μερικά πράγματα που ο κομμωτής σας σίγουρα θα σας έλεγε να σταματήσετε να κάνετε άμεσα αν θέλετε το καλό των μαλλιών σας.

Κόβετε τις άκρες στις τρίχες που σχηματίζουν ψαλίδα

Σίγουρα, η πρόθεσή σας είναι η καλύτερη -να απαλλάξετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών σας από την ψαλίδα- όμως με το να την κόβετε τραβώντας την τρίχα το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργήσετε μια ακόμα πιο ανομοιόμορφη εικόνα στην άκρη της τρίχας, κάτι που είναι ακόμα πιο δύσκολο να επιδιορθωθεί σε σχέση με την ψαλίδα. 

Τι να κάνετε: Εάν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας έχουν κάνει ψαλίδα, κλείστε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για να σας κόψουν λίγο τις άκρες. Εάν μέχρι την ημέρα του ραντεβού δεν μπορείτε να αντισταθείτε στην παρόρμησή σας να καθαρίσετε μόνη σας κάποιες τρίχες από την ψαλίδα, φροντίστε τουλάχιστον να το κάνετε με ένα ψαλιδάκι κι όχι σπάζοντάς τις. 

Χρησιμοποιείτε ψαλίδι για μπούκλες ή σίδερο ισιώματος σε βρεγμένα μαλλιά

82053f5d223853c7ac58110d351977c6

Αυτός ο ατμός που βλέπετε να βγαίνει από τα μαλλιά σας όταν είναι ακόμα νωπά κι εσείς περνάτε επάνω τους το καυτό σίδερο κι αυτός ο ήχος «τηγανίσματος» που ακούτε σημαίνουν ότι τα μαλλιά σας κυριολεκτικά καίγονται. 

Τι να κάνετε: Μη χρησιμοποιείτε καμία συσκευή θερμότητας χωρίς να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι απολύτως στεγνά. Εάν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι, ελέγξτε μόλις τελειώσετε πιάνοντάς τα -εάν τα νιώθετε κρύα στο χέρι σας, έχουν κι άλλη υγρασία, οπότε συνεχίστε να τα στεγνώνετε για λίγο ακόμα. 

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πριν στεγνώσουν

Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμα υγρά, η τρίχα τεντώνεται, αδυνατίζει και καταστρέφεται. 

Τι να κάνετε: Μετά το λούσιμο, χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας με μια χτένα με αραιά δόντια ξεκινώντας από τις άκρες και σταδιακά ανεβαίνοντας προς τις ρίζες. Όλες οι διαδικασίες του styling θα πρέπει να γίνουν μόνο αφότου στεγνώσουν καλά τα μαλλιά. 

Κοιμάστε με τα μαλλιά σας πιασμένα αλογοουρά

00d88e91a8272653eabf56ee79a8c84f

Αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει φθορές στο σημείο όπου πιάνετε τα μαλλιά σας -συνήθως στο κέντρο του κεφαλιού- αραιώνοντάς τα. 

Τι να κάνετε: Εάν σας ενοχλεί να τα έχετε λυμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου, προτιμήστε να τα πλέξετε σε μια πολύ χαλαρή πλαϊνή κοτσίδα, την οποία δεν θα στερεώσετε στο τέλος με λαστιχάκι. 

Πιάνετε τα μαλλιά σας με οποιοδήποτε λάστιχο βρεθεί μπροστά σας

Τα λαστιχάκια που αποτελούνται απλώς από ένα κομμάτι λάστιχο καταστρέφουν τα μαλλιά γιατί όταν προσπαθείτε να τα βγάλετε κόβουν έναν μεγάλο αριθμό από τρίχες. 

Τι να κάνετε: Χρησιμοποιείτε μόνο λάστιχα ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τα μαλλιά, αρκετά φαρδιά ώστε να μπορείτε να τα αφαιρείτε εύκολα και προσπαθήστε να πιάνετε τα μαλλιά σας όσο πιο χαλαρά γίνεται. 

Χτενίζετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες προς τις άκρες

Πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί η βούρτσα να κολλάει κάπου στη μέση της διαδρομής και να χρειάζεται να βάλετε πολλή δύναμη για να καταφέρετε να την περάσετε μέχρι την άκρη των μαλλιών σας! Με αυτό τον τρόπο όμως, κυριολεκτικά ακούτε την τρίχα να σπάει και προκαλείται ψαλίδα και φριζαρισμένες άκρες.

Τι να κάνετε: Ξεκινάτε πάντα να χτενίζετε τα μαλλιά σας από χαμηλά, ξεμπερδεύοντας πρώτα τους κόμπους που έχουν σχηματιστεί κοντά στις άκρες και ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω. 

Κόβετε τα μαλλιά σας για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα

Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν σ' αυτόν τον κλασικό μύθο για τα μαλλιά, ότι δηλαδή όσο πιο συχνά τα κόβεις τόσο πιο γρήγορα μακραίνουν. Η αλήθεια είναι ότι για κάθε εκατοστό που κόβετε απαιτείται χρονικό διάστημα ενός μήνα για να ξαναφτάσουν τα μαλλιά σας στο μάκρος που είχαν. 

Τι να κάνετε: Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να μακραίνουν εντυπωσιακά γρήγορα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην τα λούζετε πολύ συχνά, να μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι κι άλλα εργαλεία styling με θερμότητα και να χρησιμοποιείτε codnitioner και μάσκες ενυδάτωσης. Όλα αυτά κάνουν τα μαλλιά πιο μακριά, πιο πυκνά και πιο δυνατά. 

Στεγνώνετε τα μαλλιά τρίβοντάς τα με πετσέτα

4996497071f94146d525cf31dae8e792

Είστε από τις γυναίκες που μόλις βγουν από το μπάνιο παίρνουν μια πετσέτα και τρίβουν με αυτή τα μαλλιά τους ανακατεύοντάς τα προς κάθε κατεύθυνση; Με αυτό τον τρόπο, προκαλούνται φθορές στα ευαίσθητα λέπια της τρίχας, τα οποία πρέπει να είναι κλειστά για να αντανακλούν το φως και να δείχνουν τα μαλλιά στιλπνά και λεία. Αντίθετα, όταν τα λέπια ανοίγουν, τα μαλλιά δείχνουν θαμπά και ξηρά. 

Τι να κάνετε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να αφαιρέσετε ένα μέρος της υγρασίας από τα μαλλιά, αλλά θα πρέπει να το κάνετε με πολύ απαλές κινήσεις, με φορά από τις ρίζες έως τις άκρες. 

 

Read 9550 times Last modified on Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 15:50
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni

Related items