Print this page
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 00:00

Νέα μαμά; Πρακτικές συμβουλές για να φροντίσετε τον εαυτό σας! Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Το να φροντίζετε το σώμα και την εμφάνισή σας δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μια υποχρέωση που έχετε απέναντι στον εαυτό σας και την οικογένειά σας!

Για να κάνετε αυτά που σας προετίνουμε δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε περισσότερα από 5 έως 30 λεπτά καθημερινά -και θα ακτινοβολείτε όλη μέρα!

1) Καθιερώστε ένα γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ 30 λεπτών, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Θα τονώσει τον οργανισμό και την επιδερμίδα σας, θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα υγιές και καλλίγραμμο σώμα, αλλά και χάρη των ορμονών που απελευθερώνονται κατά την άσκηση, θα νιώθετε ευφορία και ευχάριστα όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2) Φάτε ένα καλό πρωινό. Παρασκευάστε σπιτικά σνακ με αβοκάντο, κόκκινα-πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, που κάνουν το δέρμα σφριγηλό, ελαστικό και με βελούδινη υφή.

KatImage19

3) Προσπαθήστε να μην παραλείπετε γεύματα. Ένα μικρό-γεύμα κάθε 3 ώρες σάς βοηθά να κρατάτε τη σιλουέτα σας σταθερή και κομψή. Σας προσφέρει ενέργεια να συνεχίσετε την ημέρα σας και παράλληλα δίνετε και το καλό παράδειγμα στα μέλη της οικογένειας σας να τρέφονται σωστά! Θυμηθείτε πως τα παιδιά μιμούνται κυρίως τους ενήλικες.

4) Μην ξεχνάτε να κάνετε μια ελαφριά περιποίηση στο πρόσωπο σας, ξεκινώντας από καλή ενυδατική κρέμα ημέρας (είτε και αντηλιακή) και ένα lip balm. Συνεχίστε με ένα διακριτικό δροσερό μακιγιάζ που θα τονίσει τα χαρακτηριστικά σας.

5) Χτενίστε τα μαλλιά σας κάνοντας ένα περιποιημένο πιάσιμο που θα διευκολύνει τις εργασίες αλλά θα σας χαρίσει και στυλ.

6) Ολοκληρώστε με ένα απαλό άρωμα που θα συνοδεύει με φρεσκάδα την ημέρα σας.
Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάντα ως ανάμνηση το άρωμα και τη μυρωδιά των γονιών μας.

7) Την ώρα της μαγειρικής εκμεταλλευτείτε υλικά ή και το χρόνο για να απλώσετε μια μάσκα προσώπου. Αν έχετε περισσεύματα φρούτων, πολτοποιήστε τα, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι και ένα κουταλάκι αλεύρι και φτιάξτε τη δική σας μάσκα.

KatImage21

Επίσης μπορείτε να χτυπήσετε στο μίξερ ένα ασπράδι αυγού μαζί με λίγες σταγόνες λεμονιού, ώσπου να γίνει μια πολύ σφικτή μαρέγκα. Απλώστε την σε πρόσωπο και λαιμό και αφήστε να στεγνώσει. Ξεπλύνετε στο τέλος με χλιαρό προς κρύο νερό. Η πρωτεΐνη του αυγού θρέφει την επιδερμίδα, χαρίζει λάμψη και φυσική σύσφιξη.

Τελειώνοντας, σας θυμίζω πόσο απαραίτητο είναι το νερό ακόμα και το χειμώνα.

KatImage20

Κάποια απλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν ουσιαστικά την ψυχολογία μιας μητέρας, που κουράζεται καθημερινά με τις ατέλειωτες δουλειές και υποχρεώσεις. Είναι όμως εξίσου πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία των παιδιών και της υπόλοιπης οικογένειας, η γυναίκα να έχει μία όμορφη, υγιή και φιλική παρουσία!

Να θυμάστε πάντα πως οι συνήθειες μιας μητέρας, που αφορούν στη διατήρηση μιας φυσιολογικής και όχι υπέρβαρης σιλουέτας, στην όμορφη εικόνα και την ισορροπημένη διατροφή και άσκηση, δημιουργούν σωστά πρότυπα και αναμνήσεις που ένα παιδί κρατά πάντα στη μνήμη του.

Read 3613 times Last modified on Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 08:41
Georgia

Latest from Georgia