Print this page
Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 22:00

Απλοί (και ανέξοδοι) τρόποι να μειώσετε τις ρυτίδες Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Οι πρώτες ρυτίδες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και μολονότι αναγνωρίζετε ότι κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό δεν θα λέγατε όχι εάν υπήρχε ένας απλός και ανώδυνος τρόπος να τις κάνετε να εξαφανιστούν (ή έστω να γίνουν λιγότερο εμφανείς). Ε, λοιπόν, υπάρχει! Και δεν είναι ένας αλλά επτά!

Συνηθίστε να κοιμάστε ανάσκελα

Κάποιες από τις στάσεις που παίρνουμε όταν κοιμόμαστε μπορεί να είναι υπεύθυνες για μερικές από τις μικρές γραμμές που υπάρχουν στο πρόσωπό μας όταν ξυπνάμε. Καθώς μεγαλώνουμε, οι γραμμές αυτές δεν φεύγουν μετά από λίγη ώρα αλλά παραμένουν στο πρόσωπό μας όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν κοιμάστε στο πλάι διακινδυνεύετε να αποκτήσετε ρυτίδες στα ζυγωματικά και το πηγούνι ενώ μπρούμυτα είναι πιθανό να αποκτήσετε γραμμές στο μέτωπο. Η ιδανική στάση ύπνου για ένα πρόσωπο νεανικό και ξεκούραστο είναι ανάσκελα.

Φάτε περισσότερα λιπαρά ψάρια

Τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα αλλά και σε πρωτεΐνη που είναι το δομικό υλικό του δέρματος. Τα συστατικά αυτά είναι απαραίτητα για να δείχνει η επιδερμίδα λαμπερή και νεανική και για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες ρυτίδες.

Εάν δυσκολεύεστε στο διάβασμα, πάρτε γυαλιά

Οι εκφράσεις του προσώπου, όταν επαναλαμβάνονται συχνά, καταλήγουν να κουράσουν τους μυς του προσώπου και να προκαλέσουν την εμφάνιση γραμμών κάτω από την επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν μισοκλείνετε τα μάτια συχνά στην προσπάθειά σας να εστιάσετε καλύτερα για να δείτε πιο καθαρά. Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε άνετα, ίσως χρειάζεστε γυαλιά όρασης. Θα ξεκουράσουν τα μάτια σας και θα προφυλάξουν την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από αυτά.

Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο του προσώπου

Το νερό της βρύσης αφαιρεί από την επιδερμίδα πολύτιμη υγρασία και φυσικά έλαια που την προστατεύουν ενάντια στις ρυτίδες. Εάν πλένετε πολύ συχνά το πρόσωπό σας του στερείτε το φυσικό προστατευτικό φράγμα. Γι' αυτό περιορίστε τον καθαρισμό σε μία φορά την ημέρα. Επίσης, αντί για σαπούνι, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν σε μορφή κρέμας ή τζελ, πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία.

Εφοδιάστε το δέρμα με βιταμίνη C

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου, προστατεύουν από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία και βοηθούν στον περιορισμό των χρωματικών ανομοιομορφιών στο δέρμα. Όταν επιλέγετε κρέμα προσώπου, προτιμήστε κάποια με βιταμίνη C ή με L-ασκορβικό οξύ, μια μορφή της βιταμίνης που είναι ένα κι ένα για την καταπολέμηση των πρώτων ρυτίδων.

Αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ με κακάο

Το ρόφημα κακάο είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να πιείτε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες. Έρευνες έχουν δείξει ότι περιέχει δύο αντιοξειδωτικά (επικατεχίνες και κατεχίνες) που προστατεύουν την επιδερμίδα από τη φθορά, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα του δέρματος, ενυδατώνουν και προκαλούν πιο απαλή όψη και υφή στο δέρμα.

Μην ξεχνάτε τις βασικές αρχές προστασίας του δέρματος

Εάν θέλετε να φαίνεστε πιο νέα για περισσότερα χρόνια, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε κάποιες απλές αλλά πολύ σημαντικές συνήθειες και να τις ακολουθείτε συστηματικά. Αυτές είναι:

- Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

- Φοράτε πάντα αντηλιακό ευρέως φάσματος στο πρόσωπο, 365 μέρες το χρόνο

- Μην καπνίζετε

- Χρησιμοποιήστε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα

 

 

 

Read 3625 times Last modified on Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 08:24
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni