Print this page
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 09:04

20 σούπερ tips για τις μαμάδες που θέλουν να χάσουν κιλά Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Γιατί, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, συνειδητοποιούμε ότι το καλοκαίρι (και το μαγιό) δεν είναι τόσο μακριά!!!

Το αδυνάτισμα δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσο μάλλον για μια μαμά που είναι συνήθως πολύ απασχολημένη για να γυμναστεί ή για να προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή της. Όμως το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες μας -ναι, και οι μαμάδες- αναρωτιόμαστε πώς θα κρύψουμε τα περιττά κιλά μας όταν θα πρέπει να βάλουμε μαγιό! Για όλες εσάς, λοιπόν, που θέλετε να χάσετε λίγο βάρος χωρίς όμως να χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα ή να κάνετε αυστηρή δίαιτα, ανακαλύψαμε αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε χωρίς να το καταλάβετε!

Μην βιάζεστε να τα χάσετε

Είναι γεγονός ότι όλοι όσοι χάνουν κιλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα ξαναπαίρνουν το ίδιο γρήγορα. Επιπλέον, οι "δίαιτες-αστραπή" και οι "δίαιτες-γιογιό" έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο μεταβολισμό όσο και στην υγεία. Γι' αυτό, βάλτε στόχο να χάσετε τα περιττά κιλά σιγά σιγά, υιοθετώντας καλύτερες διατροφικές συνήθειες και αφιερώνοντας λίγο χρόνο στη γυμναστική.

Να είστε ειλικρινείς

Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να έχετε το σώμα που θέλετε; Είστε σίγουρη ότι με τις υποχρεώσεις των παιδιών δεν μπορείτε να ξεκλέψετε ούτε μισή ώρα για να πάτε στο γυμναστήριο; ή μήπως αυτό είναι απλά δικαιολογία; Αν βρείτε τους λόγους που δεν έχετε προσπαθήσει ακόμα να χάσετε τα κιλά, είναι πιο εύκολο να βρείτε και τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Οργανωθείτε

Προγραμματίστε τι θα μαγειρέψετε για εσάς και την υπόλοιπη οικογένεια για ολόκληρη την εβδομάδα -ή και περισσότερο. Θα κερδίσετε χρόνο, χρήματα και θα μπορείτε να κάνετε πιο υγιεινές και light επιλογές όταν θα το έχετε σχεδιάσει -παρά όταν θα πρέπει να σκεφτείτε κάτι γρήγορο για το βράδυ.

Κάντε παρέα με άτομα που είναι στην ίδια φάση

Είναι πιο εύκολο να κυνηγάς στο στόχο σου με παρέα. Εάν και η κολλητή σας θέλει να "μαζευτεί" λιγάκι ενόψει καλοκαιριού, μπορείτε αντί για το τακτικό ραντεβού σας για καφέ, να βρεθείτε για να περπατήσετε μαζί στο πάρκο ή να κάνετε μαζί ένα μάθημα γιόγκα!

Αφιερώστε χρόνο στα γεύματά σας

Όταν τρώτε αργά, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, ο εγκέφαλος έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται για να διαπιστώσει πότε το στομάχι γέμισε και να δώσει έγκαιρα το σήμα του κορεσμού. Κλείστε την τηλεόραση όταν κάθεστε στο τραπέζι (έρευνες έχουν δείξει ότι τρώμε 44% περισσότερο όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή) και μην τρώτε ποτέ όρθια, τσιμπολογώντας μέσα από το ταψί ή την κατσαρόλα.

Μάθετε να ακούτε το σώμα σας

Πριν ανοίξετε το πακέτο και πάρετε ένα μπισκότο, αναρωτηθείτε: "τώρα, πεινάω στ' αλήθεια;". Το πιθανότερο είναι ότι θα το φάτε από συνήθεια ή επειδή απλώς το είδατε μπροστά σας. Και, ακόμα κι αν πεινάτε, θα μπορούσατε ίσως να φάτε ένα μήλο!

Ζητήστε υποστήριξη

Μην κρατάτε κρυφό από την οικογένειά σας ότι προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Αντίθετα, ζητήστε τους να σας στηρίξουν. Βάλτε το πρόγραμμα του γυμναστηρίου στην πόρτα του ψυγείου και υπογραμμίστε τις ώρες που θέλετε να πηγαίνετε ώστε να ξέρουν όλοι ότι η μαμά έχει κι αυτή τις υποχρεώσεις της απέναντι στον εαυτό της!

Αποφύγετε τους πειρασμούς

Είναι εύκολο να νιώσει κανείς το στομάχι του να γουργουρίζει -ακόμη κι αν έχει φάει- όταν περιδιαβαίνει το διάδρομο με τα πατατάκια στο σούπερ μάρκετ. Καλύτερα, αποφύγετε να περάσετε από εκεί. Θα ωφελήσει τόσο εσάς όσο και τα παιδιά σας.

Οργανώστε το πρόγραμμά σας με βάση τις δραστηριότητες των παιδιών

Όταν πηγαίνετε το γιο σας στο κολυμβητήριο, κάντε κι εσείς λίγο κολύμπι ή πηγαίνετε για τρέξιμο όσο η κόρη σας είναι στα αγγλικά. Ή πηγαίνετε όλοι μαζί στο πάρκο και κάντε αγώνες με τα ποδήλατα.

Μην τσιμπολογάτε ποτέ ό,τι άφησαν τα παιδιά στα πιάτα τους

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φάτε ένα (ή και περισσότερα) επιπλέον γεύμα μέσα στην ημέρα. Εάν τα παιδιά σας είναι "δύσκολα" στο φαγητό, είναι προτιμότερο να σερβίρετε μικρότερες μερίδες και να συμπληρώνετε εάν κάποιος πεινάει ακόμα.

Μην ξεχνάτε να τρώτε όλα τα γεύματα

Συχνά οι μαμάδες είναι υπερβολικά πολυάσχολες για να ασχοληθούν με τα σήματα που δίνει ο οργανισμός τους για ενέργεια. Έτσι, καταλήγουν να είναι όλη μέρα με έναν καφέ και να τρώνε έναμόνο γεύμα το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να νιώθουν συνέχεια κόπωση και να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους. Φροντίστε να τρώτε τρία κύρια γεύματα -και δύο ενδιάμεσα σνακ- την ημέρα, ακόμα κι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε το μεσημεριανό σας σε τάπερ στο γραφείο.

Γυμναστείτε όσο μπορείτε -ακόμα και λίγο

Εάν δεν διαθέτετε μια ολόκληρη ώρα για να παρακολουθήσετε ένα μάθημα πιλάτες στο γυμναστήριο, αφιερώστε όσο χρόνο διαθέτετε για να κινηθείτε. Κάντε έναν περίπατο δέκα λεπτών όταν βγείτε για να πετάξετε τα σκουπίδια ή κάντε επιτόπου τροχάδην όσο βλέπετε τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Ανακαλύψτε νέους τρόπους να γυμνάζεστε

Η φυσική δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με διάδρομο και άλλα όργανα γυμναστηρίου. Μπορείτε να εξασφαλίσετε την άσκηση που χρειάζεται το σώμα μας εάν ασχολείστε μισή ώρα την ημέρα με δραστηριότητες όπως η κηπουρική, ο χορός ή το παιχνίδι με τα παιδιά σας.

Βάλτε έναν συγκεκριμένο στόχο

Είναι εύκολο να παρεκκλίνεις από το στόχο σου όταν αυτός είναι "να αδυνατίσω" γενικά. Προτιμήστε να θέσετε σαν στόχο κάτι πιο συγκεκριμένο, όπως "να χάσω έξι κιλά μέχρι το καλοκαίρι" ή "να φορέσω το τζιν που φορούσα πριν μείνω έγκυος". Έτσι, έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιμείνετε μέχρι να τον πετύχετε.

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας όταν υποκύψετε σε κάποιο πειρασμό

Θέλατε τόσο πολύ ένα κομμάτι μηλόπιτα που ήταν αδύνατο να αντισταθείτε; Το μόνο που έχει σημασία είναι πόσο το απολαύσατε. Μην αρχίσετε να σκέφτεστε ότι τώρα δεν έχει νόημα να συνεχίσετε την προσπάθεια. Αντίθετα, βάλτε στο πρόγραμμα μια μικρή παρασπονδία κάθε τόσο. Όλοι έχουμε ανάγκη να κακομαθαίνουμε πού και πού τον εαυτό μας!

Φτιάξτε κι ένα δικό σας καλαθάκι φαγητού

Όταν ετοιμάζετε το κολατσιό των παιδιών για το σχολείο, φροντίστε να φτιάξετε κι ένα τσαντάκι για να πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Βάλτε ένα φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς, μια μπάρα δημητριακών ή μια απλή σαλάτα, ώστε να έχετε εύκαιρο κάτι θρεπτικό και υγιεινό να φάτε την ώρα που -υπό άλλες συνθήκες- θα πηγαίνατε απέναντι να αγοράσετε μια τυρόπιτα!

Κρατήστε ένα διατροφικό ημερολόγιο

Για μερικές μέρες σημειώστε σε ένα χαρτί καθετί που τρώτε. Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε τι είναι αυτό που σας προσθέτει κιλά και ποιες αλλαγές πρέπει να κάνετε για να τα χάσετε.

Βρείτε πιο υγιεινούς τρόπους να φτιάχνετε τα αγαπημένα σας φαγητά

Το ότι προσπαθείτε να χάσετε βάρος δεν είναι λόγος να στερηθείτε τις γεύσεις που αγαπάτε ούτε να αντικαταστήσετε όλα αυτά τα φαγητά που ξέρετε ότι τρώνε τα παιδιά σας με άλλα που δεν θα έχουν εγγυημένα αποτελέσματα! Κάντε κάποιες μικρές αλλαγές που θα κάνουν πιο θρεπτικά και πιο light τα αγαπημένα φαγητά όλης της οικογένειας, όπως να χρησιμοποιείτε ζυμαρικά ολικής άλεσης όταν φτιάχνετε μακαρόνια, να βάζετε περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους στην ομελέτα και να συνοδεύετε τα πάντα με σαλάτα από λαχανικά εποχής.

Γεμίστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με υγιεινά σνακ

Αντικαταστήστε τα μπισκότα, τα πατατάκια και τους τυποποιημένους χυμούς με άλλες, καλύτερες όχι μόνο για εσάς αλλά και για τα παιδιά σας επιλογές, όπως φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, στικς λαχανικών, γιαούρτι κ.λπ. Έτσι, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να φάτε κάτι που δεν χαλάει τη δίαιτά σας, ακόμα και τις ώρες που πεινάτε πολύ για να μπορείτε να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Δώστε σημασία στην ψυχολογία, όχι μόνο στην εμφάνισή σας

Όταν νιώθουμε καλά, συνήθως νιώθουμε και πιο όμορφες. Εάν φροντίσετε να είστε χαρούμενη, είναι πιο πιθανό να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να είστε μια πιο ελκυστική γυναίκα και (σίγουρα) μια καλύτερη μαμά!

Read 7684 times Last modified on Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017 12:04
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni

Related items