Print this page
Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 06:27

Οι μητέρες με πόσα παιδιά δείχνουν πιο νέες και πιο όμορφες; Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Η επιστήμη έχει την απάντηση και σ' αυτό το ερώτημα

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο αριθμός των παιδιά που έχετε μπορεί να επηρεάσει την εμφάνισή σας; Μια νέα έρευνα έδειξε ότι εάν θέλετε να δείχνετε νεανική, θα ήταν καλό να σταματήσετε στα δύο! Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι γυναίκες που έχουν δύο παιδιά έχουν πιο νεανική, υγειή και ελκυστική εμφάνιση, σε σχέση με όσες έχουν περισσότερα!

Για τις ανάγκες της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Ανθρωπολογίας, οι επιστήμονες ζήτησαν από 571 άντρες και γυναίκες να κρίνουν την εμφάνιση μαμάδων τις οποίες είχαν χωρίσει σε τρία γκρουπ: αυτές που είχαν ένα ή δύο παιδιά, αυτές που είχαν τέσσερα ή πέντε και αυτές που είχαν περισσότερα.

Το αποτέλεσμα; Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα οι γυναίκες είχαν την ίδια ηλικία, εκείνοι που κλήθηκαν μα τις κρίνουν βρήκαν όσες ήταν στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία πιο μεγάλες και λιγότερο όμορφες από εκείνες της πρώτης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «οξειδωτικό στρες» που προκαλεί η κυοφορία και ο τοκετός κάθε παιδιού μπορεί πράγματι να επηρεάσει την εμφάνιση μιας γυναίκας, γιατί εμποδίζει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με τη γήρανση. Επιπλέον, ο πλακούντας έχει διαπιστωθεί ότι είναι ένα όργανο που παράγει ελεύθερες ρίζες. Περισσότερα παιδιά σημαίνει περισσότερες εγκυμοσύνες και κατά συνέπεια περισσότερες ελεύθερες ρίζες... Έτσι οι γυναίκες με πολλά παιδιά φαίνεται πως γερνούν με πιο γρήγορους ρυθμούς.

 

Read 2711 times Last modified on Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018 12:37
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni