Print this page
Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 11:51

Μανικιούρ για μικρές κυρίες | Τι πρέπει να προσέξετε εάν θέλετε να βάψετε τα νύχια της κόρης σας Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν σ'αυτή την «αθώα» συνήθεια. 

Εσείς φτιάχνετε τα νύχια σας και το κοριτσάκι σας που πάντα θέλει να κάνει ό,τι και η μαμά ζητάει επίμονα να βάψετε και τα δικά της. Τι πιο αθώο από το να της κάνετε το χατίρι, σωστά;

Πόσο αθώο είναι να βάφουν τα παιδιά τα νύχια τους;

Η απόφαση για το εάν ένα μικρό παιδάκι είναι οκ να έχει βαμμένα νύχια ή όχι είναι κάτι που αφορά τον κάθε γονιό ξεχωριστά. Εμείς, αυτό που θέλουμε είναι να επιστήσουμε την προσοχή σε κάποια θέματα που αφορούν την υγεία του παιδιού. Σκεφτείτε ότι το προϊόν που περιέχεται μέσα στο μπουκαλάκι του μανόν σας περιέχει ένα σωρό χημικά. Συνδυάστε τώρα αυτή την πληροφορία με την πιθανότητα το παιδί να βάλει τα δάχτυλά του με τα βαμμένα νύχια στο στόμα!

Μολονότι τα βερνίκια νυχιών δεν έχουν ποτέ κατηγορηθεί ότι προκαλούν προβλήματα υγεία, τα χημικά συστατικά που περιέχουν μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα παιδιά, ακριβώς γιατί εκτός από τα νύχια τους μπορεί να βρεθούν και στο στόμα τους! Επιπλέον, όση ώρα εσείς ασχολείται με το μανικιούρ της κόρης της αυτή αναγκάζεται να εισπνέει αυτά τα χημικά, κάτι που επίσης μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Τα τοξικά χημικά που υπάρχουν συχνότερα στα βερνίκια είναι φθαλάτες τολουένη και φορμαλδεΐδη. Στη σύνθεσή τους μπορεί να αναγράφονται με πολλές διαφορετικές ονομασίες, αλλό όπως κι αν τα ονομάσει κανείς είναι γεγονός ότι συνδέονται, μεταξύ άλλων προβλημάτων, με ερεθισμούς στο δέρμα και πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων.

Η τολουένη είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως και στις λευτόρρευστες μπογιές αλλά και σε καθαριστικά προϊόντα. Η συνεχής έκθεση στο συγκεκριμένο χημικό έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα.

Η φορμαλδεΐδη είναι η ουσία που επιτρέπει στο βερνίκι να σκληρύνει πάνω στο νύχι και έχει συνδεθεί με διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος, οι φθαλάτες θεωρείται ότι προκαλούν γενετικά προβλήματα και η χρήση τους έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες!

Αυτό που μπορείτε να κάνετε -εκτός από το να μην βάφετε τα νύχια του παιδιού- είναι να προμηθευτείτε ειδικά βερνίκια που υπάρχουν στην αγορά και είναι απαλλαγμένα από επικίνδυνα τοξικά χημικά! Ζητήστε από το φαρμακοποιό ή τον υπάλληλο του καταστήματος καλλυντικόν να σας συστήσει κάποιο.

 

Read 2437 times
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni