Print this page
Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 03:58

Μπορώ να βάφω τα μαλλιά μου εάν θηλάζω; Featured

Written by
Rate this item
(0 votes)
Η απάντηση στο ερώτημα που απασχολεί πολλές νέες μητέρες.

Ένα καινούριο χρώμα στα μαλλιά ή έστω μια βαφή για να καλυφθούν οι πρώτες άσπρες τρίχες είναι μια κίνηση που όλες οι γυναίκες έχουν ανάγκη προκειμένου να νιώσουν αυτοπεποίθηση. Πόσο μάλλον οι γυναίκες εκείνες που έγιναν πρόσφατα μητέρες και όχι μόνο είδαν το σώμα τους να αλλάζει δραματικά, αλλά και δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για τον εαυτό τους, αφού φροντίζουν ένα βρέφος.

Είναι πολλές εκείνες που αναρωτιούνται εάν μπορούν να προσφέρουν αυτή την μικρή τονωτική ένεση στην ψυχολογία τους, χωρίς όμως να κινδυνέψουν να βλάψουν το μωρό τους στο ελάχιστο!

Ευτυχώς, η απάντηση που δίνουν οι ειδικοί στην ερώτηση «είναι ασφαλές να βάψω τα μαλλιά μου ενώ θηλάζω;» είναι θετική!

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση La Leche League International «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εφαρμογή διάφορων προϊόντων στα μαλλιά της μητέρας, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στις βαφές ή σε άλλες τεχνικές εργασίες στα κομμωτήρια, μπορεί να έχει οποιαδήποτε συνέπεια στο βρέφος που θηλάζει. Παρόλο που τα προϊόντα αυτά μπορεί να περιέχουν αμμωνία, υπεροξείδιο του υδρογόνου και αλκοόλη, στις ποσότητες που χρησιμοποιούνται δεν προκαλούν τον κίνδυνο να περάσουν στο μητρικό γάλα.

Ωστόσο, για να είστε απολύτως ασφαλής πριν πάτε στο κομμωτήριο, βεβαιωθείτε για τα εξής:

Το δέρμα της κεφαλής θα πρέπει να είναι απολύτως υγιές!

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε ξηροδερμία ή τυχόν γδαρσίματα στο κεφάλι, θα απορροφηθεί από το δέρμα μεγαλύτερη ποσότητα χημικών – από ό,τι εάν το δέρμα της περιοχής είναι υγιές.

Δεν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών αντιμετωπίζει ένα είδος φυσιολογικής και παροδικής τριχόπτωσης τους μήνες μετά τον τοκετό, για λόγους ορμονικούς. Σε κάποιες περιορίζεται τον πρώτο μήνα μετά τη γέννηση του παιδιού, ενώ σε άλλες μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο!

Παρόλο που πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, είναι σκόπιμο να αποφύγετε τις σκληρές τεχνικές εργασίες στα μαλλιά σας αυτή την περίοδο, προκειμένου να μην επηρεάσετε τον κύκλο ζωής των νέων τριχών.

Διαβάστε κι εδώ πώς θα εξασφαλίσετε ακόμα πιο θρεπτικό γάλα για το μωρό σας...

 

Read 7626 times Last modified on Τρίτη, 28 Μαΐου 2019 13:02
Eleni Karagianni

Latest from Eleni Karagianni

Related items