Print this page

Απλοί και διασκεδαστικοί τρόποι να γυμναστείτε μαζί με το μωρό

Για να ξαναβρείτε πιο γρήγορα τη φόρμα σας.

Θέλετε πίσω το σώμα που είχατε πριν την εγκυμοσύνη αλλά δεν είστε διατεθειμένη (ή δεν μπορείτε) να αφήνετε σε κάποιον τον μωρό σας κάθε τόσο για να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Σας έχουμε καλά νέα! Το μωρό σας είναι ο καλύτερος fitness partner! Να μερικές ιδέες για να κάψετε λίπος χωρίς να το αποχωριστείτε ούτε στιγμή!

 

Χορός

Λατρεύετε το χορό αλλά ποτέ δεν βρίσκατε εύκαιρο καβαλιέρο; Τώρα που έχετε το μωρό σας υπάρχει πάντα κάποιος που θα χαρεί όσο τίποτα να κάνετε μαζί μερικές καινούριες φιγούρες! Βάλτε χορευτική μουσική, πάρτε το στην αγκαλιά σας και ξεβιδωθείτε στη ντίσκο, το τσα-τσα, το λάτιν, το χιπ χοπ ή όποιο άλλο είδος χορού σάς εκφράζει. Μόνο καθώς κινείστε προσέξτε την ταρακουνάτε το κεφαλάκι και τον αυχένα του.

 

Τρέξιμο (με το καρότσι, φυσικά)

Όταν τρέχετε σπρώχνοντας την ίδια στιγμή το καροτσάκι με το μωρό σας όχι μόνο το βοηθάτε να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα αλλά κάνετε τη βόλτα σας πολύ πιο αποτελεσματική σε ό,τι αφορά τη φυσικής σας κατάσταση, γιατί το έξτρα βάρος του καροτσιού βοηθάει να γυμναστούν καλύτερα τόσο τα χέρια όσο και οι κοιλιακοί αλλά και τα πόδια σας. Ιδανικό γι' αυτή τη δουλειά είναι ένα καρότσι με μεγάλες ρόδες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει καλά το παιδί στο καρότσι με τους ειδικούς ιμάντες.

 

Trekking

Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια απλή βόλτα με το μωρό στο καροτσάκι, απλά θα φροντίσετε να έχει συγκεκριμένη διάρκεια, έντονο ρυθμό στο βάδισμα και μια ποικιλία στη μορφολογία του εδάφους. Προγραμματίστε ολιγόλεπτες στάσεις για ξεκούραση κάθε τόσο ώστε να μην μπαίνετε στον πειρασμό να σταματάτε σε κάθε βιτρίνα που βλέπετε.

 

Γυμναστική με... βαράκι

Όπου όταν λέμε «βαράκι» εννοούμε το μωρό που θα έχετε δεμένο πάνω σας σε ένα μάρσιπο. Για την ασφάλειά του αποφύγετε τις έντονες κινήσεις και προτιμήστε σκουότ και προβολές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λεπτά πόδια και σφιχτούς γλουτούς.