Print this page

6 παραλλαγές στον κλασικό πουρέ

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τον πουρέ, όπως άλλωστε και οι μεγάλοι. Εκμεταλλευτείτε το για να «εμπλουτίσετε» το αγαπημένο τους πιάτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και νέες γεύσεις!

Αν μπορούσατε να τρώτε κάθε μέρα πουρέ θα το κάνετε οικογενειακώς με μεγάλη ευχαρίστηση. Δείτε μερικούς τρόπους να αναβαθμίσετε τον κλασικό πουρέ και να προσθέσετε υλικά και γεύσεις που διαφορετικά τα παιδιά ίσως δεν δέχονταν να δοκιμάσουν καν!

Με σκόρδο και σχοινόπρασο

poures7

Λιώστε τις πατάτες όπως συνήθως και προσθέστε μια κουταλιά λιωμένο σκόρδο και μια κουταλιά σχοινόπρασο ψιλοκομμένο. Το πιάτο θα αποκτήσει μια πιο ιδιαίτερη, ελαφρά πικάντικη γεύση.

Με φέτα και πιπέρι

poures2

Προσθέστε μια γερή δόση ασβεστίου αλλά και γεύσης στον πουρέ, λιώνοντας μισό φλιτζάνι φέτα ή κατσικίσιο τυρί με το πιρούνι και προσθέτοντάς το στις πατάτες. Προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι που δένει υπέροχα με την οξύτητα της γεύσης του τυριού.

Με κίτρινο τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι

poures3

Ρίχνοντας στις πατάτες όσο είναι ακόμα καυτές τριμμένο κίτρινο τυρί, θα λιώσει και ο πουρές θα αποκτήσει μια μοναδική πυκνή και ‘»λαστιχωτή» υφή. Προσθέστε ένα φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ, γκούντα ή έμενταλ και δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μπέικον το οποίο έχετε ψιλοκόψει και ψήσει στο τηγάνι.

Με ελαιόλαδο και μυρωδικά

poures4

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο που χαρίζει απαλή υφή στον πουρέ με ελαιόλαδο για να γίνει πιο υγιεινός αλλά εξίσου γευστικός. Ενισχύστε τα μεσογειακά αρώματα του πιάτου με μυρωδικά, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό ή μαϊντανό.

Με κίτρινη κολοκύθα

poures5

Προσθέστε στις πατάτες όταν βράζουν κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους και λιώστε τα όλα μαζί. Θα προσθέσει χρώμα, άρωμα και γεύση στον πουρέ και πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο οικογενειακό σας γεύμα.

Με μπρόκολο και τυρί

poures6

Ένας αποτελεσματικός τρόπος να φάνε τα παιδιά μπρόκολο και τυρί. Πρώτα βράστε στον ατμό φουντίτσες από μπρόκολο και προσθέστε τις μαζί με μια χούφτα τυρί στις λιωμένες πατάτες. Μπορείτε εάν θέλετε, να βάλετε τον πουρέ με το μπρόκολο σε ένα πυρέξ, να ρίξετε από πάνω το τυρί και να το ψήσετε για λίγο στο φούρνο.