Print this page

Οι τροφές που πρέπει να κόψετε για να χάσετε κιλά για πάντα!

Έχετε ακόμη πάνω σας μερικά κιλά από την εγκυμοσύνη, αλλά μετά από κάθε προσπάθεια διαπιστώνετε ότι τα ξαναπαίρνετε πιο γρήγορα από ό,τι τα χάσατε; Τότε θα πρέπει να κάνετε μερικές απλές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες.

Η τέλεια εμφάνιση απαιτεί θυσίες! Κι αυτά που πρέπει να θυσιάσετε για να επανέλθετε και να παραμείνετε στα κιλά σας, δυστυχώς, είναι συνήθως πολύ λαχταριστά! Από την, άλλη, όμως είναι οι ίδιες τροφές που δεν απειλούν μόνο τη σιλουέτα αλλά και την υγεία σας, οπότε το να τις περιορίσετε θα κάνει γενικότερα καλό σε εσάς και την οικογένειά σας. Να ποιες είναι οι τροφές στις οποίες θα πρέπει να πείτε «αντίο» -ή έστω να... βλέπεστε σε σπάνιες περιπτώσεις- εάν θέλετε να είστε κομψή και υγιής για πάντα!

Ζάχαρη

Δεν είχατε αμφιβολία ότι θα ήταν στην κορυφή της λίστας, σωστά; Ωστόσο, μην ανησυχείτε: το να κόψετε τη ζάχαρη δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε για πάντα τη γλυκιά γεύση. Υπάρχουν δεκάδες γλυκές απολαύσεις που δεν περιέχουν ζάχαρη, όπως τα φρούτα, το παστέλι, οι χυμοί ή τα γλυκά με στέβια κ.λπ. Δυστυχώς όμως, ό,τι περιέχει ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή (λευκή, άχνη, καστανή, γλυκόζη), δεν σας κάνει καλό! Εάν δεν αντέχετε στην ιδέα να αντικαταστήσετε τον αγαπημένο σας πρωινό ρόφημα με ένα σκέτο καφέ ή τσάι, μπορείτε να προσθέσετε στέβια ή μέλι αντίστοιχα. 

Αναψυκτικά

Πίνοντας το αγαπημένο σας αναψυκτικό, το μόνο που προσφέρετε στον οργανισμό σας είναι νερό και ζάχαρη, δηλαδή «κενές» θερμίδες, που δεν έχουν απολύτως καμία θρεπτική αξία. Εκτός, ίσως, αν πίνετε τη light εκδοχή τους; Κι όμως, η απάντηση είναι όχι! Πολλές έρευνες που έγιναν με τη συμμετοχή ατόμων τα οποία αντικατέστησαν τα αναψυκτικά με άλλα χωρίς ζάχαρη διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη μεταβολή στο βάρος τους, πιθανότατα επειδή θεωρώντας ότι δεν παίρνουν θερμίδες από το αναψυκτικό τους είχαν το «δικαίωμα» να φάνε περισσότερο. 

Αλλαντικά

Τα αλλαντικά είναι μια «βόμβα» κορεσμένων λιπαρών. Επιπλέον, πολλά περιέχουν νιτρικά συστατικά, τα οποία συνδέονται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων, ακόμα και κάποιων ειδών καρκίνου. Αντικαταστήστε τα με άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας και τα όσπρια. 

Κρουααάν και ντόνατς

Αυτά τα λιπαρά γλυκά σνακ έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, που οδηγεί στη συνέχεια σε έντονο αίσθημα πείνας. Έτσι όχι μόνο μας δίνουν πολλές θερμίδες αλλά επιπλέον μας κάνουν να τρώμε περισσότερο. Αντί γι' αυτά, επιλέξτε για το πρωινό ή τα ενδιάμεσα σνακ, ψωμί ολικής άλεσης ή φρέσκα φρούτα.  

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Με μια φράση, σχεδόν ό,τι μπορείτε να αγοράσετε στο περίπτερο της γειτονιάς σας... Πατατάκια, μπισκότα, κράκερ και γενικά όποιο σνακ πωλείται σε κουτί ή τυποποιημένη σακούλα, καλό είναι να αποφεύγεται! Το επεξεργασμένο αλεύρι που αποτελεί την πρώτη ύλη για την παραγωγή τους, δεν περιέχει το φύτρο και το φλοιό του σταριού, εκείνα δηλαδή τα μέρη που προσθέτους θρεπτική αξία στα δημητριακά. Επιπλέον, η κατανάλωσή τους αυξάνει τα επίπεδα του σακχάρου, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μετά από λίγο κουρασμένοι και πεινασμένοι!

Τυποποιημένες σαλάτες και συσκευασμένα dressing

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί νιώθουμε τόσο πρησμένοι αφού έχουμε φάει μόνο μία σαλάτα; Οι έτοιμες σαλάτες ή τα dressing του εμπορίου που ενδεχομένως χρησιμοποιούμε περιέχουν απίστευτα μεγάλη ποσότητα αλατιού και γι' αυτό προκαλούν φούσκωμα, υπέρταση, ακόμα και καρδιαγγειακές παθήσεις. Η απλούστερη λύση είναι να φτιάχνουμε μόνοι μας τη σαλάτα με ποικιλία φρέσκων λαχανικών και μια απλή βινεγκρέτ με ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι. 

Μαργαρίνη

Το συγκεκριμένο προϊόν είχε λανσαριστεί κάποτε στην αγορά ως ένα πιο υγιεινό και light υποκατάστατο για το βούτυρο. Ωστόσο, πλέον γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες μαργαρίνες είναι πλούσιες σε κορεσμένα (τρανς) λιπαρά που συμβάλλουν στην συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία! Καταναλώστε τη σε πολύ μικρές ποσότητες ή προτιμήστε το βούτυρο -εννοείται επίσης σε μικρή ποσότητα!

 

Εάν θέλετε να χάσετε εύκολα μερικά κιλά, χωρίς στερητικές δίαιτες, και να μην τα ξαναπάρετε ποτέ, βεβαιωθείτε ότι αυτές οι τροφές δεν υπάρχουν στα ντουλάπια ή το ψυγείο σας. Όταν καταφέρετε να μπείτε ξανά στο παλιό τζιν σας, σίγουρα θα μας ευγνωμονείτε!

Διαβάστε κι εδώ 20 σούπερ tips για τις μαμάδες που θέλουν να χάσουν κιλά!