Print this page

Η (απίστευτη) διατροφή που ακολουθούν τα παιδιά της Gisele

Είπαμε, καλή η υγιεινή διατροφή αλλά μήπως το τοπ μόντελ το παράκανε;

Το διάσημο μοντέλο από τη Βραζιλία Gisele Bundhen και σύζυγός της -ο παίχτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, Tom Brady- είναι γνωστοί για τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν. Πρόσφατε, ο σεφ που ετοιμάζει καθημερινά τα γεύματά τους, Allen Campbell, μίλησε σε συνέντευξή του για τις διατροφικές τους συνήθειες και ιδιαίτερα για τα γεύματα των τριών παιδιών τους, του 8χρονου John (από προηγούμενο γάμο του Brady), του 6χρονου Benjamin και της τριών ετών Βίβιαν. H οικογένεια, λοιπόν, ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες σε ό,τι αφορά το φαγητό, τουλάχιστον τις περισσότερες φορές και τα παιδιά σπάνια τρώνε κάτι διαφορετικό από τους γονείς τους.

«Το 80% των γευμάτων αποτελείται από λαχανικά», λέει ο σεφ. «Αγοράζω πάντα τα πιο φρέσκα και αν δεν βρω στην αγορά οργανικά λαχανικά δεν τα χρησιμοποιώ καθόλου». Κάθε γεύμα συμπληρώνεται από κάποια τροφή πλούσιο σε φυτικές ίνες, όπως μαύρο ρύζι, κινόα και όσπρια. Το άλλο 20% είναι άπαχο κρέας, όπως βοδινό ή, σπανιότερα, πάπια και κοτόπουλο. Σε ό,τι αφορ΄ατο ψάρι, τρώνε κυρίως άγριο σολομό.

Το ένα τρόφιμο που έχουν εξορίσει σχεδόν εντελώς από τη διατροφή τους, και τη διατροφή των παιδιών είναι η ζάχαρη, ενώ στα ντουλάπια τους δεν υπάρχει ποτέ λευκό αλεύρι, ιωδιούχο αλάτι και ελαιόλαδο.

Φυσικά, τα παιδιά συχνά ζητούν κάποιο σνακ, όμως μη νομίζετε ότι «επιτρέπεται» να φάνε τοστ ή κέικ, όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί τους. Αντίθετα, τα σνακ τους είναι συνήθως ρολάκια με μπανάνα, ανανά και σπιρουλίνα ή ωμή γκρανόλα που φτιάχνει ο σεφ. Άλλο αγαπημένο σνακ των παιδιών αυτών είναι το σούσι από ρύι, αβοκάντο, καρότο και αγγούρι. Και, εννοείται, πως όλα πρέπει να είναι χωρίς γλουτένη!

Δείτε κι εδώ το σούπερ υγιεινό χυμό που πίνει η μικρή Vivian!