Print this page

Super brain food!

Οι 7 τροφές που κάνουν θαύματα στην διανοητική ανάπτυξη του βρέφους

Ένα μωρό μαθαίνει κάθε μέρα κάτι καινούργιο. Μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής του έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα, έχει πει τις πρώτες του λέξεις και έχει βρει τρόπους για να σας τραβάει την προσοχή. Όλες αυτές οι γνώσεις όμως οφείλονται στην ραγδαία ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε εσείς αυτή την ανάπτυξη; Να εντάξετε στην διατροφή του τις παρακάτω 7 ομάδες τροφών.

1. Φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το κάλε. Περιέχουν λουτεΐνη και βιταμίνη Κ και αποθηκεύουν απαραίτητη ενέργεια για την λειτουργία του εγκεφάλου του μωρού ή του νηπίου. Μπορείτε να αναμίξετε τα λαχανικά μαζί με φρούτα για να τους δώσετε περισσότερη γεύση, για παράδειγμα: σπανάκι με μπανάνα, βούτυρο καρύδας και κινόα.

2. Σπόροι κινόα. Είναι ένα πλήρες δημητριακό και μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, στοιχεία απαραίτητα για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος. Οι σπόροι κινόα περιέχουν επίσης και σίδηρο που πυροδοτεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.

3. Μήλα. Περιέχουν ωφέλιμα σάκχαρα τα οποία προάγουν τις γνωστικές ικανότητες και κάνουν καλό στον εγκέφαλο. Μπορείτε να δώσετε ένα κομμάτι και να το δώσετε στο μωρό να το πιπιλήσει (υπό το άγρυπνο βλέμμα σας!) ή να το κάνετε πεντανόστιμο πουρέ.

4. Λάδι Αβοκάντο. Βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, το αυτό το εξαιρετικό φρούτο με τη βουτυρώδη γεύση είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κάνει θαύματα για την ανάπτυξη του μωρού σας.

5. Βούτυρα ξηρών καρπών. Είτε είναι φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου, βούτυρο καρύδας, είναι πλούσιες πηγές θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά στοιχεία, σίδηρος και άλλα πολλά.

6. Κουρκουμάς. ξέρατε πως μόλις συμπληρώσει τους έξι μήνες το μωρό, μπορεί να δοκιμάσει μπαχαρικά; Τα οφέλη του κουρκουμά είναι τεράστια για το μωρό ή το νήπιο. Βοηθά στην ανάπτυξη κυττάρων του εγκεφάλου, υποστηρίζει την λειτουργία της μνήμης, συντελεί στην καλή λειτουργία της καρδιάς και δρα ενάντια σε κρυολογήματα και ιώσεις.

7. Κολοκυθόσποροι ή αλλιώς πασατέμπος: Σίδηρος, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, φυτικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όλα όσα ενδυναμώνουν τον οργανισμό και βοηθούν σημαντικά την μνήμη και την μαθησιακή ικανότητα. Ουσιαστικά μια βόμβα θρεπτικών συστατικών για το μωρό σας! Το μωρό μπορεί να καταναλώσει τον πασατέμπο σε σκόνη.


Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν αλλάξετε ή προσθέσετε κάτι στη διατροφή του παιδιού.