Print this page

Τι τρώνε για πρωινό τα παιδιά σε 7 χώρες του κόσμου

Ας πάρουμε μερικές ιδέες!

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεσαι! Και στις περισσότερες χώρες υπάρχουν καθιερωμένες συνήθειες για το τι σερβίρεται στα παιδιά πριν φύγουν για το σχολείο. Εάν λοιπόν βαριέστε ακόμα και στην ιδέα να του δώσετε πάλι κορν φλέικς με γάλα, αυτές οι φωτογραφίες από το βιβλίο του φωτογράφου Gregg Segal Daily Bread: What kids Eat Around the World» μπορεί να σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε μερικές εντελώς διαφορετικές ιδέες για το πρωινό τους!

Βιετνάμ

girl eating noodles for breakfast

Αυτή η μικρούλα είναι δύο ετών και απολαμβάνει μια σούπα με νουντλς ρυζιού που έχουν μαγειρευτεί σε ζωμό από χοιρινό και ένα όξινο φρούτο που λέγεται qua sau, μαζί με κεφτεδάκια από κιμά και μανιτάρια. Στο Βιετνάμ είναι δεδομένο ότι όλη η οικογένεια σηκώνεται νωρίς το πρωί προκειμένου να υπάρχει στη διάθεσή τους αρκετός χρόνος ώστε να πάρουν ένα πλήρες πρωινό πριν φύγουν για τις υποχρεώσεις της ημέρας.

Χαβάη

young girl eating omelette

Αυτό το μπολ περιέχει ρύζι, μοσχάρι τεριγιάκι και αυγά ομελέτα και είναι ένα τυπικό πρωινό στη Χαβάη.

Μαλδίβες

young boy eating breakfast

Το συνηθισμένο πρωινό των παιδιών λέγεται mashumi και αποτελείται από τόνο με αποξηραμένη καρύδα και κρεμμύδια. Συχνά τρώνε επιπλέον ένα φρούτο, όπως μπανάνα, ενώ συνοδεύουν το πρωινό με τσάι.

Σκωτία

two kids eating breakfast

Το πόριτζ (βρώμη βρασμένη με νερό ή γάλα και λίγο αλάτι ή ζάχαρη) είναι ένα τυπικό σκωτσέζικο πιάτο και μια συχνή επιλογή για πρωινό, μαζί με φρούτα του δάσους ή μπανάνα.

Αυστραλία

kids eating breakfast

Το πρωινό στην Αυστραλία είναι συνήθως γρήγορο και απλό, ώστε να μη χρειάζεται να παιδιά να ξυπνήσουν νωρίς. Περιλαμβάνει δημητριακά με γάλα και μπανάνα ή τοστ με Vegemite, ένα σκουρόχρωμο αλμυρό spread με μαγιά, που είναι το παραδοσιακό σνακ των παιδιών στην Αυστραλία.

Μποτσουάνα

kids sitting around a table eating breakfast

Ένα από τα πιο συνηθισμένα γεύματα για το πρωινό των παιδιών είναι το bogobe, ένα απαλός χυλός που φτιάχνεται με αλεσμένο κεχρί το οποίο βράζεται έως ότου γίνει μια πηχτή κρέμα.

Ολλανδία

child eating traditional Dutch breakfast

Το boterham met hagelslag είναι το αγαπημένο πρωινό των παιδιών και σερβίρεται συνήθως τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για σάντουιτς από ψωμί με γλυκιά κρέμα και τρούφα σοκολάτας.

 

Δείτε κι εδώ κι άλλες προτάσεις για υγιεινό και θρεπτικό πρωινό...