Print this page

Ξέρουμε πού θα βρείτε τις καλύτερες ιδέες και συνταγές για υγιεινά, θρεπτικά πιάτα

Αν ένα από τα πιο...αγωνιώδη ερωτήματα της καθημερινότητά σας είναι «τι θα φάμε σήμερα;» τότε να είστε σίγουροι ότι διαβάζετε το σωστό άρθρο. Γιατί όπως ξέρει καλά όποιος πρέπει κάθε μέρα να σκεφτεί τι θα ετοιμάσει για τον ίδιο και την οικογένειά του, η επιλογή του καθημερινού φαγητού μπορεί να είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες. Θέλουμε κάτι να είναι σίγουρα νόστιμο, ιδανικά εύκολο στην παρασκευή, οπωσδήποτε υγιεινό και διατροφικά ισορροπημένο, όσο το δυνατόν πιο οικονομικό και, τέλος, όχι... μία από τα ίδια! Δύσκολη εξίσωση, δε συμφωνείτε;

Για όλους εσάς (κι εμάς), λοιπόν, που αναζητάμε την καλύτερη απάντηση στην ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;» υπάρχει η νέα σειρά εκπομπών «Υγεία με Γεύση». Εκεί, ο διάσημος σεφ Χριστόφορς Πέσκιας, σε συνεργασία με τους διατροφολόγους της Nutrimed παρουσιάζει συνταγές απλές, νόστιμες και υγιεινές, με τον δικό του απολαυστικό τρόπο!

Σε κάθε ένα από τα επεισόδια μπορείτε να δείτε το γνωστό σεφ να ετοιμάζει τρεις μοναδικές συνταγές και να αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του για να τις μαγειρέψετε σωστά και να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, θα ενημερωθείτε για τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει κάθε πιάτο αλλά και θα πάρετε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη σωστή διατροφή από έμπειρους διατροφολόγους.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή: Κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα. Αμέσως, ένα αρχείο «κατεβαίνει» στον υπολογιστή ή το κινητό σας και, ακολουθώντας το λινκ που υπάρχει εκεί μπορείτε να παρακολουθήσετε κάθε επεισόδιο. Στο νέο επεισόδιο της σειράς θα βρείτε τις προτάσεις του Χριστόφορου Πέσκια για φαγητό που μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο γραφείο, το οποίο ο σεφ επιμελήθηκε μαζί με τον διατροφολόγο Αναστάση Παπαλαζάρου. Εκεί, μέσα σε 30', θα ανακαλύψετε τρεις γευστικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και να πάρετε μαζί σας για να απολαύσετε στο χώρο εργασίας σας με την υπογραφή του διάσημου σεφ και «νόστιμες» διατροφικές πληροφορίες από τον κορυφαίο διατροφολόγο. Στόχος είναι να μην αφήσετε την καθιστική ζωή, το υψηλό επίπεδο στρες, την έλλειψη χρόνου και το «πρόχειρο» φαγητό να σας οδηγήσουν στην αύξηση βάρους -όπως συμβαίνει με πολλούς εργαζομένους. Άλλο επεισόδιο, στο οποίο συνεργάστηκε η διατροφολόγος Βασιλική Πυρογιάννη, είναι αφιερωμένο στο κυριακάτικο τραπέζι.

 

Ο ρόλος της διατροφής στην υγεία και την ποιότητα ζωής!

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει ποικιλία από θρεπτικά συστατικά μάς προστατεύει από μια σειρά προβλημάτων υγείας, όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, μυοσκελετικά προβλήματα, ακάμα και κάποιες μορφές καρκίνου. Ειδικότερα, όπως επισημαίνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvardaο, δρ. Ron Blankstein, «πολλοί πιστεύουν ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι τρώνε, αρκεί να φροντίζουν να γυμνάζονται και να μην είναι υπέρβαροι. Κι όμως: Μια υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για όλους και ιδιαίτερα για όσους έχουν οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας ή άλλους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως υψηλή χοληστερόλη ή διαβήτη». Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες σχετίζονται άμεσα και με τη λειτουργία του εγκεφάλου και πως μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να εμποδίσει τη φθορά στις γνωστικές δεξιότητες που προκύπτει σε πολλούς ανθρώπους καθώς μεγαλώνουν.

 

Εστιάζοντας στην πρόληψη

Η σειρά εκπομπών «Υγεία με Γεύση» είμαι μια πρωτοβουλία της INTERAMERICAN, της πρωτοπόρου ασφαλιστικής εταιρείας που εστιάζει όχι μόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν αλλά και στην πρόληψη, προτείνοντάς μας γνώσεις που προωθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Παρόλο που η ασφάλιση παραμένει στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, βασική της προτεραιότητα είναι επίσης να παρέχει σε όλους τα κατάλληλα εργαλεία για να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα, προσφέροντας γνώσεις και υπηρεσίες, πέρα από την ασφάλιση. Εξάλλου, όλο και περισσότερες νέες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι περισσότερες από τις σοβαρές ασθένειες επηρεάζονται από το αυξημένο σωματικό βάρος και την κακή διατροφή. Γι' αυτό, η σωστή ενημέρωσή μας για τη διατροφή είναι πολύ σημαντική. Και η σωστή ενημέρωση και πληροφορία προέρχεται από τους ειδικούς -ας μην ξεχνάμε ότι στην εποχή του διαδικτύου, ακόμα και οι ανυπόστατες πληροφορίες μπορεί να διακινούνται ευρέως! Η INTERAMERICAN, λοιπόν, συνεργάζεται με καταξιωμένους και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως το Ινστιτούτο Prolepsis και η Nutrimed για να δώσει τις απαντήσεις που πραγματικά υποστηρίζουν έναν καλό τρόπο ζωής για καλή υγεία. Κάντε, λοιπόν, κλικ εδώ, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και επωφελειθείτε από τις γνώσεις που έχουν να μας δώσουν οι ειδικοί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!