Print this page

Detox 3 ημερών για μετά τις διακοπές!

Επιστρέψτε γρήγορα στις διατροφικές συνήθειες και τα κιλά σας, μετά τις... κραιπάλες του καλοκαιριού!

Όλοι μας όταν είμαστε σε διακοπές είμαστε πιο χαλαροί σε όλα... Και η διατροφή δεν αποτελεί εξαίρεση! Εάν επιστρέψατε με μερικά κιλά παραπάνω αλλά και με μερικές «κακές» συνήθειες (βλέπε: μπίρες, παγωτά, κοκτέιλ κ.λπ.) τώρα είναι η καλύτερη ώρα να ασχοληθείτε με το σώμα και την υγεία σας. Αυτό το 3ήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης θα σας βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο να ξεφουσκώσετε, να απαλλαγείτε από τις τοξίνες και να επιστρέψετε ξανά στις παλιές καλές διατροφικές σας συνήθειες.

Τι είναι το πρόγραμμα detox

Στόχος των προγραμμάτων αποτοξίνωσης είναι να τονώσουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και των υπόλοιπων οργάνων του σώματος που είναι υπεύθυνα για την κάθαρση του οργανισμού, ενώ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ίσως σκόπιμο να ακολουθήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως:

- φούσκωμα και δυσκοιλιότητα

- έλλειψη ενέργειας

- επίμονοι πονοκέφαλοι ή πόνοι στους μύες

- δυσκολία να χάσετε βάρος (παρά την προσπάθεια)

- δερματικά προβλήματα όπως ακμή, ροδόχρου ακμή, έκζεμα

- Ξηροδερμία

- Αϋπνία

Οι κανόνες

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα detox περιλαμβάνει 6 βήματα που επαναλαμβάνονται επί 3 συνεχόμενες μέρες. Κάθε βήμα δεν πρέπει να απέχει περισσότερες από 4 ώρες από το προηγούμενο και το επόμενο. Σημαντικό είναι να πίνετε αρκετό νερό -περισσότερο από όσο συνηθίζεται. Ιδανικά, θα πρέπει να συνδυάσετε το πρόγραμμα της διατροφής με άσκηση που συμβάλλει στην ακόμη γρηγορότερη αποβολή των τοξίνων. Μπορείτε είτε να ακολουθήσετε ένα μέτριας έντασης πρόγραμμα εκγύμνασης είτε απλώς να περπατάτε για είκοσι λεπτά την ημέρα. Καλό θα ήταν να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με μια πολυβιταμίνη την ημέρα, αλλά και με συμπληρώματα Ωμέγα-3 και προβιοτικών (ρωτήστε σχετικά το φαρμακοποιό σας). Τέλος μπορείτε να πίνετε έως 2 φλιτζάνια σκέτο καφέ την ημέρα.

Τι θα χρειαστείτε

Αυτή είναι η λίστα με τα τρόφιμα που θα καταναλώσετε αυτό το 3ήμερο:

6 λεμόνια

1 φρέσκια ρίζα τζίντζερ

3 μπανάνες

2 αγγούρια

1 συσκευασία κατεψυγμένα ή αποξηραμένα βατόμουρα

1 ανανάς

3/4 λίτρου νερό καρύδας

1/2 kg σπανάκι

1 κουτί σπασμένο λιναρόσπορο

6 κλωνάρια σέλερι

1 ματσάκι μαϊντανό

2-3 μάνγκο

6 μήλα

3 λάιμ

1 μπουκάλι λάδι καρύδας

1 lt γάλα αμυγδάλου

Στέβια

αμύγδαλα, καρότα, αβοκάντο, σπαράγγια

Πλάνο διατροφής κάθε μέρας

Βήμα 1: Αποτοξινωτικό ρόφημα λεμονιού

Βήμα 2: Χυμός φρούτων + μισή πολυβιταμίνη

Βήμα 3: Πράσινος αποτοξινωτικός χυμός + μισή πολυβιταμίνη

Βήμα 4: Σνακ (12-15 ωμά αμύγδαλα ή 5-8 φρέσκα ωμά σπαράγγια ή 1/2 αβοκάντο ή 2-3 καρότα)

Βήμα 5: Αποτοξινωτικός χυμός λαχανικών

Βήμα 6: Τσάι ή χαμομήλι (Προτιμήστε κάποιο βιολογικής καλλιέργειας)

Οι συνταγές

Αποτοξινωτικός χυμός λεμονιού

Προσθέτετε σε ένα ποτήρι νερό (θερμοκρασία περιβάλλοντος) το χυμό 1/2 λεμονιού, 1/8 κουτ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ και λίγη στέβια (όχι περισσότερη από 1/2 κουτ. γλ.).

Χυμός φρούτων

Σε μπλέντερ αναμειγνύετε 1 μπανάνα, 1 φλ. βατόμουρα, 1 φλ. νερό καρύδας, 1/4 κουτ. ρίζα τζίντζερ, 1/4 φλ. σπανάκι και 1 κουτ. γλ. λιναρόσπορο. Εάν το μίγμα προκύψει πολύ πηχτό, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο νερό καρύδας.

Πράσινος αποτοξινωτικός χυμός

Σε μπλέντερ αναμιγνύετε 2 κλωνάρια σέλερι, 1/4 φλ. σπανάκι, 1 μήλο, χυμό 1/2 λάιμ, 1 κουτ. γλ. λάδι καρύδας και 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου. Εάν το μίγμα προκύψει πολύ πηχτό, μπορείτε να συμπληρώσετε άλλο 1/4 φλ. γάλα αμυγδάλου.

Αποτοξινωτικός χυμός λαχανικών

Σε μπλέντερ αναμιγνύετε 1/2 αγγούρι, 1 1/2 φλ. νερό καρύδας, 1 κουτ. γλ. λιναρόσπορο, 1/4 κουτ. γλ. τριμμένη ρίζα τζίντζερ, 1 φλ. μάνγκο σε κύβους, 1 μήλο, χυμό ενός λεμονιού. Εάν το μίγμα προκύψει πολύ πηχτό, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο νερό καρύδας.

 

Διαβάστε κι εδώ 20 super tips για μαμάδες που θέλουν να χάσουν κιλά!