Print this page

Έξυπνα tips για υγιεινή διατροφή από την 3αλφα

Το καλοκαίρι σχεδόν έφτασε και μαζί του ήρθε και η περίοδος που αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας λίγο περισσότερο από ότι τον υπόλοιπο χρόνο.

Αυτή την εποχή, ανάμεσα στις εξορμήσεις στην παραλία και τον σχεδιασμό όμορφων αποδράσεων, προσπαθούμε να κάνουμε στροφή στην υγιεινή διατροφή, να αποβάλουμε τις συνήθειες που μας συνόδευαν τον χειμώνα και να συντονιστούμε στους ρυθμούς του καλοκαιριού.

Γι’ αυτό τον λόγο, η 3αλφα, πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής για πάνω από 50 χρόνια, συγκεντρώνει τα πιο έξυπνα και αποτελεσματικά tips για να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, και προτείνει μία πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή με 3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά μαγειρεμένα στον ατμό, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

TIPS:

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι πλέον ακούμε διά στόματος ειδικών αλλά και ανθρώπων που απλώς έχουν εντάξει τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους, τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει για το σώμα και την ψυχολογία τους. Ένα γρήγορο περπάτημα 30 λεπτών είναι μία καλή αρχή για όλους.

Πίνε πολύ νερό. Έρευνες έχουν δείξει ότι η επαρκής κατανάλωση νερού, συμβάλλει στην καύση θερμίδων και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Προγραμμάτισε σωστά το βραδινό σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιδανική στιγμή για την κατανάλωση του βραδινού γεύματος, είναι τρεις με τέσσερις ώρες πριν ξαπλώσεις, προκειμένου να διευκολύνεις τη διαδικασία της πέψης για τον οργανισμό σου.  

Πες «ναι» στην υγιεινή διατροφή. Ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα, μπορεί πάντα να είναι και γευστικό, αρκεί να έχεις στο πλευρό σου τους κατάλληλους συμμάχους, όπως τα 3αλφα έτοιμα φυσικά! όσπρια, που είναι μαγειρεμένα στον ατμό για την καλύτερη διατήρηση των βιταμινών και ιχνοστοιχείων και έτοιμα προς κατανάλωση. Μία healthy και απολαυστική συνταγή που σίγουρα θα κάνει και εσένα φανατικό οπαδό της υγιεινής διατροφής, είναι τα Wraps λάχανου* με ρεβύθια χονδρά.

Wraps λάχανου με ρεβύθια χονδρά

Υλικά

120 γρ. 3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά

2 μεγάλα φύλλα λάχανου

1 χρωματιστή πιπεριά σε στικς

1 καρότο σε στικς ή φλοίδες

50 γρ. ταχίνι

50 ml νερό

15 ml σάλτσα σόγιας

½ λεμόνι, χυμός

1 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι)

15 γρ. καρύδια σπασμένα ή άλλο ξηρό καρπό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με βραστό νερό βυθίζουμε για 2-3 λεπτά τα φύλλα λάχανου για να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και με μαχαίρι αφαιρούμε το κάτω μέρος της κεντρικής ίνας.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό, το χυμό lime, τη σόγια, το σιρόπι αγαύης, τα καρύδια, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στο κέντρο του φύλλου λάχανου, τοποθετούμε τα στικς καρότου, τα στικς πιπεριάς, τα 3αλφα έτοιμα φυσικά! ρεβύθια χονδρά, 2 κουταλιές σούπας από τη σάλτσα και τυλίγουμε σφιχτά ένα wrap σαν να τυλίγουμε ένα spring roll. Προαιρετικά κόβουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε για το δεύτερο wrap.

Συνταγή & Φωτογραφία: Μάνος Δημητρούλης Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος