Print this page

Ξυλάκια γρανίτα καρπούζι

Δύο αγαπημένες καλοκαιρινές γεύσεις –το καρπούζι και το παγωτό- συνδυάζονται σε μια συνταγή που δεν φαίνεται μόνο αλλά και είναι πολύ λαχταριστή! Δοκιμάστε τη.

Υλικά για 12 ξυλάκια

5 φλ. σάρκα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια

½ φλ. ζάχαρη

¼ φλ. σταγόνες σοκολάτας

½ kg παγωτό φιστίκι ή σορμπέ λάιμ

Πώς να τα φτιάξετε

Βάζετε το καρπούζι μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ (σε δόσεις) και το χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο πολτό. Τον βάζετε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ και αφήνετε στην κατάψυξη να σφίξει αλλά χωρίς να πήξει εντελώς, περίπου 2-3 ώρες. Στη συνέχεια, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας.

Σε ένα δίσκο τοποθετείτε 12 μικρές πλαστικές θήκες για παγωτό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άδειες συσκευασίες από παιδικά γιαουρτάκια) και γεμίζετε με τον πολτό του καρπουζιού κατά τα δύο τρίτα. Βάζετε το δίσκο στην κατάψυξη για 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει χωρίς να παγώσει εντελώς.

Βγάζετε από το ψυγείο και απλώνετε πάνω σε κάθε θήκη μια στρώση από το παγωτό φιστίκι (ή τη γρανίτα λάιμ) έτσι ώστε να καλυφθούν μέχρι πάνω (θα πρέπει να έχετε αφήσει το παγωτό έξω από το ψυγείο για να λιώσει λίγο και να απλωθεί καλύτερα). Καλύψτε κάθε θήκη με πλαστική μεμβράνη. Τέλος, κάνετε μια μικρή σχισμή στο κέντρο κάθε μεμβράνης και περνάτε ένα ξυλάκι παγωτού, βυθίζοντάς το ώστε να φτάσει σχεδόν μέχρι τον πάτο της θήκης. Αφήνετε τα ξυλάκια στην κατάψυξη όλη τη νύχτα ή μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.