Print this page

Φτιάξτε σπιτικό παγωτό εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

Παγωτό σε τρεις γεύσεις που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας, χωρίς παγωτομηχανή!

Για το παγωτό φράουλα

Υλικά

500 γρ. φράουλες

200 γρ. ζάχαρη

500 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Πλένετε καλά τις φράουλες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν πολτός. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή και να σχηματίζει «κορφές». Προσθέτετε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στον πουρέ της φράουλας, ανακατεύετε με ελαφριές κινήσεις και βάζετε το μίγμα στην κατάψυξη. Μετά από 1,5-2 ώρες βγάζετε το μίγμα που έχει αρχίσει να παγώνει στις άκρες και το ξαναχτυπάτε με το μίξερ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλη μία φορά μετά από δύο ώρες και στη συνέχεια το αφήνετε να παγώσει καλά. 

 

Για το παγωτό βανίλια

Υλικά

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά (τουλάχιστον 35%)

1 κλωνάρι βανίλιας (ή δύο κάψουλες εσάνς βανίλιας)

Σταγόνες σοκολάτας

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτή και σχηματιστούν «κορυφές» στην επιφάνειά της. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζαχαρούχο και τους σπόρους από το κλωνάρι της βανίλιας ή την εσάνς.  Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη και μετά από 1,5-2 ώρες το ξαναχτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το αφήνουμε να παγώσει καλά.

 

Για το παγωτό σοκολάτα

Υλικά

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα

500 ml κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά (τουλάχιστον 35%)

1 κλωνάρι βανίλιας (ή μία κάψουλα εσάνς βανίλιας)

3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη ή 90 γραμ. κουβερτούρα

Ακολουθείτε την εκτέλεση για το παγωτό βανίλια και αφού προσθέσετε το ζαχαρούχο, ρίχνετε το κακάο ή τη σοκολάτα την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και έχετε αφήσει να κρυώσει καλά.