Print this page

Τέλειο cheesecake με φράουλες!!!

Μια παραλλαγή του κλασικού cheasecake με ζουμερές φράουλες που είναι στην εποχή τους!

Αυτό το cheesecake είναι ελαφρύ και παράλληλα πολύ αρωματικό,  η ιδανική επιλογή έπειτα από ένα δείπνο με φίλους. 

Υλικά

1 και ⅓ πακέτα μπισκότα digestive

120γρ βούτυρο

1 κ.γλ. κανέλα

600γρ τυρί κρέμα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 φλυτζάνι ζάχαρη

Ξύσμα ενός λεμονιού

1 κ.γλ. υγρή βανίλια

3 αυγά

250γρ φράουλες

Λίγη ζάχαρη άχνη

 

Για τη σάλτσα φράουλας:

200γρ φράουλες

2 ½ κ.σ. καστανή ζάχαρη

Χυμός και ξύσμα μισού λεμονιού

2-3 σταγόνες υγρή βανίλια

½ φλυτζανιού νερό

1 κ.σ. corn flour

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175°C στον άερα.

 

Ξεκινάμε αλέθοντας τα μπισκότα στο multi και λιώνοντας το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Στρώνουμε το τρίμμα  σε φόρμα διαμέτρου 26 εκατοστών με αποσπώμενο τσέρκι, προσθέτουμε την κανέλα και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και δουλεύουμε το υλικό είτε με τα δάχτυλά μας είτε με την πίσω πλευρά του κουταλιού για να γίνει λεία η βάση και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπωλ με το μίξερ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και όταν το μίγμα αφρατέψει προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ενδιάμεσα.

IMG 4223

Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνουμε το cheesecake για περίπου 1 ώρα ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει καλά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.

IMG 4231

 

Για τη σάλτσα, πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις χτυπάμε για πολύ λίγο στο multi ώστε να γίνουν κομματάκια. Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη βανίλια, το νερό και το corn flour και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν η σάλτσα δε θα έχει πλέον υγρά και θα έχει ελαφρώς χυλώσει. Αν πάλι δεν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας για να φτιάξετε τη σάλτσα, μπορείτε να συνοδεύσετε το cheesecake με μια ωραία μαρμελάδα φράουλα.

IMG 4287

 

Για να ολοκληρώσουμε το γλυκό μας, βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα πάνω στο cheesecake και τοποθετούμε τις φράουλες στο κέντρο και περιμετρικά κάνοντας σχήματα της επιλογής μας. Μπορούμε να τις κόψουμε στα δυο ή να τις αφήσουμε ολόκληρες. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε! 

IMG 4307

 

Η συνταγή είναι της Γεωργίας Ζερβού από το www.cookwithme.gr