Print this page

Γλώσσες στο φούρνο με μαϊντανό και φρέσκια ντομάτα

Ο πιο... νόστιμος τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρι!

Ένα φαγητό πολύ εύκολο, οικονομικό, ελαφρύ και κυριολεκτικά πολύ νόστιμο και υγιεινό!

 

Υλικά για 4 μερίδες

6 φιλέτα γλώσσας

2 μεγάλες πατάτες

Μισό ματσάκι μαϊντανός

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 ώριμες ντομάτες

½ φλυτζανιού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Αφήνουμε τα φιλέτα της γλώσσας εκτός ψυγείου για περίπου 2 ώρες για να ξεπαγώσουν. Συνηθίζω να τα βάζω σε ένα σουρωτήρι ούτως ώστε να αποστραγγιστούν όλα τα υγρά τους.

 

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Βάζουμε σε ένα πυρεξ διάστασης περίπου 25x35cm λίγο λάδι και ελάχιστο νερό και στρώνουμε τις πατάτες. Τις ραντίζουμε με λίγο νερό και ελαιόλαδο και από την πάνω πλευρά τους και αφού τις αλατίσουμε, ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να τρυπιούνται ελαφρώς με ένα πηρούνι. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και στρώνουμε με τη σειρά πάνω από τις πατάτες τις γλώσσες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το κρεμμύδι σε ροδέλες και τις ντομάτες σε φετούλες. Προτιμώ να έχω ξεφλουδίσει πρώτα τις ντομάτες ούτως ώστε όταν ψηθεί το φαγητό να μη βρίσκω φλούδες εδώ κι εκεί.

 

 

 

 

 

 

Περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και αφού αλατοπιπερώσουμε ψήνουμε στους 185°C για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο και για άλλα 30 χωρίς. Στο δεύτερο στάδιο του ψησίματος προτείνω κάπου στα μισά να ρίξετε με ένα κουτάλι λίγο από το ζουμάκι του φαγητού στις ντομάτες για να μην ξεραθούν.