Print this page

Οι πιο cool τρόποι να απολαύσετε το καρπούζι!

Δροσιστικές και πρωτότυπες συνταγές με καρπούζι, έτοιμες μέσα σε λίγα λεπτά!

Όταν μιλάμε για φρούτα, το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού. Θα σκεφτόσασταν ποτέ να το σερβίρετε με μαύρη σοκολάτα και χοντρό αλάτι ή με σαντιγί; Κι όμως, η δροσερή, γλυκιά και ζουμερή απόλαυση μικρών και μεγάλων μπορεί να εμπνεύσει πολλές πρωτότυπες ιδέες για να το σερβίρετε –το γευστικό αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση εγγυημένο.  Να μερικές που ψαρέψαμε στο ίντερνετ:

Πίτσα καρπούζι

extra large Watermelon pizza

Απλό κόβετε μια ολόκληρη φέτα από το καρπούζι και τη βάζετε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Κόβετε σε 8 ίσια κομμάτια και γαρνίρετε με άλλα φρούτα εποχής (φέτες ροδάκινου, ροδέλες μπανάνας, ρόγες σταφύλι κ.λπ.).

Σορμπέ καρπουζιού

extra large watermelon-sorbet

Για να φτάξετε αυτό το πολύ δροσιστικό σορμπέ θα χρειαστείτε:

3-4 φέτες από καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

1 ¼ φλιτζάνι νερό

1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη

3 κουτ. γλ. χυμό λάιμ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Όταν πάρει βράση, ανακατεύετε καλά ώστε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.  

Αφαιρείτε τη φλούδα από τις φέτες του καρπουζιού, τεμαχίζετε την ψίχα σε κύβους και τους ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λάιμ. Χτυπάτε μέχρι να έχετε έναν ομοιογενή πουρέ. Περνάτε τον πουρέ αυτό από ένα ψιλό σουρωτήρι (ώστε να συγκρατήσει τυχόν ίνες ή κουκούτσια) και ενώνετε το καρπούζι με το σιρόπι που έχει πλέον κρυώσει. Εάν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε εκεί το μίγμα για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 2 ώρες. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, βάζετε κατευθείαν το μίγμα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες αλλά κάθε μισή ώρα περίπου το ανακατεύετε καλά στ ομίξερ ή με ένα πιρούνι.

Πρωτότυπο κέικ-καρπούζι

extra large IGP2097

Μισό καρπούζι

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

φρούτα και ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Αφαιρείται προσεχτικά τη φλούδα από το καρπούζι έτσι ώστε το εσωτερικό να μείνει ένα μεγάλο κομμάτι. Το τοποθετείτε σε μια πιατέλα με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω. Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί, σκεπάζετε με αυτή το καρπούζι και διακοσμείτε σε τα φρούτα και τη σοκολάτα. Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να σερβίρετε.

Κύβοι καρπουζιού με μαύρη σοκολάτα

extra large chocolate-covered-watermelon-bites-recipe

3 φέτες καρπούζι

1 φλ. μαύρη σοκολάτα

χοντρό αλάτι ή ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι

Κόβετε την ψίχα από το καρπούζι σε κύβους και τους αφήνετε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, καρφώνετε τους κύβους του καρπουζιού με οδοντογλυφίδα και βουτάτε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι τη σοκολάτα πριν κρυώσει. Το αλάτι προσφέρει ένταση στη γεύση και μια νότα φρεσκάδας, εάν όμως δεν σας αρέσει, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ξηρούς καρπούς που θα σας δώσουν το τραγανό αποτέλεσμα χωρίς αλμυρή γεύση.

Καρπουζολεμονάδα

extra large watermelon-limeade

4 φλιτζάνια ψίχα καρπουζιού χωρίς κουκούτσια

χυμός από 2-3 λεμόνια

μια πρέζα αλάτι

 

Ρίχνετε το καρπούζι στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το αλάτι και χτυπάτε ξανά. Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο με φέτες λεμονιού ή λάιμ. Στους ενήλικες της παρέας μπορείτε να προσθέσετε μια μεζούρα βότκα.