Print this page

Μύρισε Χριστούγεννα!!! Φτιάξτε μπισκότα gingerbread μαζί με τα παιδιά!

Η δοκιμασμένη και εγγυημένη συνταγή για τα διάσημα μπισκότα Gingerbread, τα οποία μπορείτε να κρεμάσετε σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να απολαύσετε με το πρωινό σας.

Για να φτιάξετε τα Gingerbread cookies θα χρειαστείτε:

300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

110 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμ. ζάχαρη

160 γραμμ. μελάσα

1 μεγάλο αυγό

¾ κουτ. μαγειρική σόδα

2 κουτ. γλ. τριμμένο τζίντζερ

1. κουτ. γλ. κανέλα

¼ κουτ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγο αλάτι

Για την κρέμα με την οποία θα διακοσμήσετε:

230 γραμμ. ζάχαρη άχνη

110 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

1 ½ κουτ. γλ. γάλα

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και τη μελάσα. Αφού γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα ρίχνετε το αλεύρι στο οποίο έχετε προσθέσει τη σόδα, το αλάτι και τα μπαχαρικά. Μοιράζετε τη ζύμη σε δύο μέρη, τα τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κόβετε με κουπ-πατ σε σχήμα ανθρώπου. Ανασηκώνετε τα ανθρωπάκια με σπάτουλα και τα τοποθείτε στη λαμαρίνα σε απόσταση 2,5 εκατοστών το ένα από το άλλο. Εάν πρόκειται να τα κρεμάσετε στο δέντρο, στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνετε μια τρύπα με καλαμάκι στο επάνω μέρος τους για να περάσετε μετά το σκοινί. Ψήνετε για 8-12 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να αρχίζουν να χρυσίζουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Φτιάχνετε την κρέμα για τη διακόσμηση, χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη βανίλια και το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε για 3-4 λεπτά. Αν η κρέμα είναι σφιχτή, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμα. Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και διακοσμείτε. Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή κουφετάκια και καραμελίτσες στη διακόσμηση.